Tgrt Haber

Musk'tan 'utanın' sitemi: Twitter ifşalarına bir yenisi daha eklendi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2023 11:40 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 11:55
Musk'tan 'utanın' sitemi: Twitter ifşalarına bir yenisi daha eklendi!

İfşaların ardı arkası kesilmediği Twitter'da yeni dosyalar yayınlandı. Bağımsız gazeteci Matt Taibbi tüm usulsüzlekleri birere birer paylaşırken, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk ise bunu reetwet yaparak herkese açık şekilde gözler önüne serdi.

Elon Musk​, “Twitter Dosyaları” ismiyle sürdürdüğü ifşaatlara bir yenisini daha ekledi.

Eski yönetim ve hükümetler arasındaki yazışmaları gazeteci Matt Taibbi ile gözler önüne seren Twitter​ CEO'su, bu kez de 'büyük medya dolandırıcılığı' adı altında 15'inci dosyayı paylaştı.

TWITTER İFŞALARININ ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Bağımsız gazeteci Matt Taibbi tarafından paylaşılan dosyalar, Hamilton 68 analiz sitesinin, muhafazakar hesapları Rus botu olarak etiketlediğini ortaya koyuyor.

Söz konusu hesapların, Rus destekli propaganda haberlerinin kaynağı olarak gösterilip haksız yere kapatıldığı ileri sürüldü.

Yine aynı belgede Hamilton 68 sitesinin, Demokrasiyi Koruma İttifakı adıyla kurulan yapı tarafından finanse edildiği de paylaşılan bilgiler arasında.

Matt Taibbi'nin paylaşımlarını kendi hesabından da yayınlayan Musk, Rusya'nın ABD siyasetine müdahalesi konusunda Amerikan kanalı MSNBC'yi etiketleyerek, "Kamuoyunu yanılttığın için utan." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Taibbi’nin hedef aldığı medya kuruluşları arasında, The Washington Post ve Politico gibi yayın organları da yer aldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...