Tgrt Haber

Müzik ve podcast devi Spotify, işten çıkarma yapacağını duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
04 Aralık 2023 12:20 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 12:23
Müzik ve podcast devi Spotify, işten çıkarma yapacağını duyurdu

İsveç merkezli müzik ve podcast şirketi Spotify, işten çıkarma yapacağını duyurdu. Yaklaşık yüzde 17'lik bir kesim ile yollar ayrılacak.

Teknoloji şirketlerinin işten çıkarma furyası epey ses getirmiş, yaşanan bu arbede de binlerce çalışan işsiz kalmıştı. 

Google​, Amazon, Meta ve X gibi markalar binlerce çalışanı ile yollarını ayırdı ve tasarrufa gitti. Şimdi ise bir işten çıkarma da Spotify​ cephesinde olacak.

SPOTİFY ÇALIŞANLARININ YÜZDE 17'Sİ İLE YOLLAR AYRILACAK

Spotify'ın şirket genelindeki iş gücünün yüzde 17'sini işten çıkaracağını duyuran CEO Daniel Ek, bunun ilerleyen günlerde zorluk çıkmaması adına atılmış bir adım olduğunu belirtiyor.

Ek, konuya ilişkin şu ifadelere kullandı:

Farkındayım, açıkladığımız en son olumlu yapıdaki gelir raporumuzdan sonra bu boyuttaki bir ufalma birçok kişiye şaşırtıcı derecede büyük gelecek diyen” Ek, aynı zamanda şunları aktardı: “2024 ve 2025 yılları boyunca daha küçük çıkarmalar yapmayı düşünmüştük. Ancak, finansal hedeflerimiz ile mevcut operasyonel maliyetlerimiz arasındaki uçurumu göz önünde bulundurarak, hedeflerimize ulaşmak için en iyi seçeneğin bu olduğuna karar verdim. Bunun şirketimiz için doğru bir adım olduğuna inanmakla birlikte, ekibimiz için inanılmaz derecede acı verici olacağının da farkındayım.” 

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Spotify'ın 31 Aralık 2022 itibarıyla 8 bin 359 çalışanı bulunuyor.

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...