Tgrt Haber

NASA, 3 Eylül demişti: Ertelenen Ay görevi bugün başlıyor

03 Eylül 2022 12:12 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 12:13
NASA, 3 Eylül demişti: Ertelenen Ay görevi bugün başlıyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan teknik sorunlardan dolayı SLS roketini fırlatmayı erteleyen NASA, 3 Eylül'ü işaret etmişti. Şimdi ise beklenen tarih geldi. Ay görevi için geri sayım yeniden başladı.

NASA​, yıllar sonra geri dönüş yapmaya hazırlandığı Ay​ görevi için bir süredir geri sayımdaydı. Roketi fırlatma noktasına getiren Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yaşanan aksaklıklardan dolayı görevi ertelemek zorunda kalmıştı.

Yeni tarih olarak 3 Eylül'ü belirleyen NASA, bugün itibariyle yeniden SLS roketini ateşleyecek. Artemis 1​ görevi kapsamında yapılacak fırlatma, Ay'a insanlı gidişin öncesinde büyük öneme sahip. İşte detaylar...

SLS ROKETİ YENİDEN FIRLATILMAYA HAZIRLANIYOR

NASA, 29 Ağustos olarak belirlenen ilk fırtlatmada başarısız oldu. SLS, fırlatılmaya hazırlanırken önceki gecesinde yıldırımlara mahsur kalmıştı. Daha sonra ise motordaki teknik hata ile fırlatmanın ertelendiği duyuruldu.

Gözler bir kez daha ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'ya çevrildi. NASA'nın motor arızası nedeniyle gerçekleşemeyen Ay yolculuğunda ikinci girişimin bugün yapılması bekleniyor.

NASA, 3 Eylül demişti: Ertelenen Ay görevi bugün başlıyor

NASA'dan yapılan açıklamada, havanın fırlatma görevi için uygun olduğu belirtildi. Eğer her şey yolunda giderse, dev SLS roketi bu akşam TSİ 21:17'de fırlatılacak.

Artemis programının ilk ayağı olacak olan görev kapsamında NASA, bugüne kadarki en güçlü fırlatıcı roket sistemi olan SLS roketini ve astronotların içinde bulunacağı Orion uzay aracını kullanacak. Ancak SLS roketi, yalnızca keşif amaçlı olacağı için astronotsuz görev yapacak

Kaynak: NASA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...