Tgrt Haber

NASA, Artemis 1 görevi için SLS roketine yakıtı koydu: Ay'a fırlatılmak üzere

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space
29 Ağustos 2022 10:12 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 10:15
NASA, Artemis 1 görevi için SLS roketine yakıtı koydu: Ay'a fırlatılmak üzere

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 50 yıl sonra ilk kez Artemis 1 görevini icra emek için geri sayıma geçti. SLS roketi dolduruldu ve roket fırlatılmaya hazır hale getirildi.

50 yıl sonra yeniden Ay​ görevine dönüş yapan NASA​, dev roketi SLS'yi fırlatmak için tüm hazırlıklarını yaptı. Dünyanın gözü roketin fırlatma anına çevrilirken, roket için yakıtın koyulduğu da bildirildi. Artemis 1​ misyonu kapsamında uzaya fırlatılacak Space LaunchSystem (SLS), 1 saatlik gecikmeden sonra yakıt doldurularak göreve hazır hale getirildi.

Space'in aktardığına göre yakıt dolumu gerçekleşen SLS (uzay fırlatma sistemi), NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Pad 39B'den 08:33 EDT (1233 GMT) için ayarlandı.

ARTEMIS 1 GÖREVİ İÇİN SON SAATLER

 NASA sözcüsü Derrol Nail, canlı yayın sırasında; "Gece yarısındaki hava gecikmesi ekibe yaklaşık bir saate mal oldu, ancak o saat telafi edilecek" ifadelerini kullandı. 

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD’nin Florida​ eyaletindeki Cape Carnaval’da yer alan Kennedy Uzay Merkezi’nde yeni nesil Artemis 1 isimli mega roketini, Ay görevi için fırlatmak üzere hazırlıklarını tamamladı. 39-B pistinde fırlatmaya hazır bekleyen Artemis 1 roketinin, Ay’ın çevresinde insansız uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Space
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...