Tgrt Haber

NASA astronotları Bursa'da tecrübelerini paylaştı: Türkiye'nin ilk uzay yolcuları da unutulmadı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
27 Eylül 2023 12:48 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 13:02
NASA astronotları Bursa'da tecrübelerini paylaştı: Türkiye'nin ilk uzay yolcuları da unutulmadı!

Uzay ve Havacılık alanında uzun süre çalışmalara katılmış, NASA'nın deneyimli astronotlarından Michael Lopez-Alegria ve Thomas Marshburn Bursa'da tecrübelerini aktardı. Türkiye'nin ilk astronotu için de yorum yapmayı unutmadılar.

NASA​ astoronotları Bursa​'da kongre merkezinde düzenlenen etkinlikte deneyimlerini paylaştı. Özellikle Türkiye​ son yıllarda uzay​ alanında önemli adımlar atarken, Michael Lopez-Alegria ve Thomas Marshburn'ün deneyimlemeleri de üzerinde durulması gereken konulardan biri.

Uludağ'daki Bursa Business School'da düzenlenen "Planetary Congress" (Gezegen Kongresi) kapsamında değerlendirmede bulunan iki NASA astronotu, Axiom 3 ile Ocak 2024'te uluslararası mürettebatla Uluslararası Uzay İstasyonu'na 14 günlük görev için uçmaya hazırlık yaparken, hükümet ve sivil toplum örgütlerinin araştırmalarını da getirip sonuçlar elde etmeye çalışacaklarını da belirtti. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk uzay yolcularını da unutmadılar.

''HAZIRLIKLI VE MERAKLILAR''

Seçilen iki Türk astronotAlper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in onlarla eğitim almasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Lopez-Alegria, "Çok profesyonel, hazırlıklı ve meraklılar. Biri askeri pilotluk tecrübesine sahip, diğeri ise mühendis. Astronot olmak için iyi bir temelleri var. Büyük istekle eğitime başladılar ve onlarla çalışmak memnuniyet verici." dedi.

Öte yandan Lopez-Alegria, daha önce birkaç kez Türkiye'de bulunduğunu, Türk astronotların seçilme sürecinde de burada bulunduğunu anlattı.

NASA astronotları Bursa'da tecrübelerini paylaştı: Türkiye'nin ilk uzay yolcuları da unutulmadı!

Uzay tecrübeleri hakkında Lopez-Alegria, "Harika, eşsiz ve mükemmel bir deneyim. Birkaç kez orada bulunmama rağmen bunu anlatmak benim için bile zor. Bundan bahsetmek benim için biraz zor çünkü Dünya'daki yaşamdan çok farklı. Süzülme hissinden Dünya'yı 400 kilometre irtifadan görmeye kadar büyülü. Hatta fırlatma heyecanı da çünkü pek çok hız değişimi ve dinamik hareket yaşanıyor. Yani kocaman bir paket gibi, harika bir hediye." değerlendirmesinde bulundu.

Trthaber.com.tr'nin aktardığına göre Marshburn, "İlkinde gözlerini kocaman açıyorsun, orada olduğuna inanamıyorsun. Bir fark etme süreci oluyor ve bu benim için 40 yıllık bir hayalin gerçekleşmesiydi. Uzay gibi çok zor, güzel ve zorlayıcı bir çevrede birçok başarıya imza atanlara çok büyük saygım var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...