Tgrt Haber

NASA, daha önce ertelediği Artemis 1 görev için yeni tarih verdi! İşte fırlatmanın gerçekleşeceği yeni tarih!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 23:21 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 23:22
NASA, daha önce ertelediği Artemis 1 görev için yeni tarih verdi! İşte fırlatmanın gerçekleşeceği yeni tarih!

Yaşanan teknik sorunlar nedeniyle Ay programı Artemis 1’i geçici olarak erteleyen NASA, dev roketini fırlatacağı yeni tarihi açıkladı.

NASA​, uzun yıllar sonra Ay’a döneceğini açıkladı ve bu karar tüm dünyada günlerce konuşuldu. Artemis 1​ ile yeniden göreve hazırlanılırken, geçtiğimiz haftalarda SLS roketi Ay’a fırlatılmak üzere hazır hale getirilmişti.

Ancak yaşanan teknik sorunlar NASA’nın görevi bir süre ertelemesine neden oldu. Neyse ki sorunların çözülmesiyle beraber Artemis 1 için roketin fırlatılacağı yeni tarih açıklandı. İşte SLS roketinin Ay’a gönderileceği yeni tarih.

NASA, 27 EYLÜL’DE YENİDEN FIRLATMAYA HAZIRLANACAK

NASA'nın Artemis 1 roketi için artık yeni bir resmi fırlatma tarihi daha var. Daha önce iki kez, yakıt sızıntısı nedeniyle iptal edilen fırlatma girişimi için belirlenen yeni tarih 27 Eylül. Karşılaşılabilecek sorunlar için de alternatif olarak 2 Ekim belirlendi.

Uzay ajansı başlangıçta fırlatmayı ayın 23'ü gibi erken bir tarihte yeniden denemeyi düşündü, ancak "birden fazla lojistik konuyu dikkatlice değerlendirdikten" sonra daha ileri bir tarihe karar verdi.

Artemis I görevi, ajansın 2025 yılına kadar insanları Ay​ yüzeyine geri götürme çabasının bir parçası olarak Ay'ın etrafında mürettebatsız bir Orion kapsülünü fırlatmak için NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) megaroketini kullanacak. Artemis I ekibi mühendislerin tamir edemediği bir hidrojen sızıntısı tespit ettikten sonra 3 Eylül'deki ikinci girişim erken sona erdi.

Her şey yolunda giderse, NASA roketi 27 Eylül'de ET 11:37'de açılan 70 dakikalık bir fırlatma aralığında fırlatılacak. Fırlatma tarihi, NASA’nın Double Asteroid Redirect (DART) görevinin bir parçası olarak bir asteroide çarpan bir uzay aracı göndermeyi planladığı 26 Eylül tarihi ve NASA ve SpaceX ekiplerinin 3 Ekim'de Uluslararası Uzay İstasyonuna yönelmesi olmak üzere diğer iki büyük uzay olayının arasına sıkışmış durumda.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...