Tgrt Haber

NASA, Dünya büyüklüğünde yaşanabilir yeni bir gezegen keşfetti

12 Ocak 2023 08:56 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 09:11
NASA, Dünya büyüklüğünde yaşanabilir yeni bir gezegen keşfetti

NASA uydusu, Dünya büyüklüğünde ve yaşama elverişli bir gezegen keşfetti. TOI 700 olarak adlandırılan gezegen, tıpku Dünya gibi özellikleri taşıyor.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni yılda da keşiflerine devam ediyor. Uzayda yüzlerce uydusu bulunan ve çeşitli amaçlar için araştırmalarda bulunan NASA​, yakın zamanda Dünya benzeri yeni bir gezegen daha keşfetti.

NASA'ya göre yıldızının yaşanabilir bölgesi etrafında dönen, Dünya boyutundaki bu gezegen TOI700 olarak adlandırılıyor. Muhtemelen kayalık olduğu düşünen gezegenin, TOI700 sisteminin bir parçası olduğu söyleniyor.

DÜNYA'NIN YÜZDE 95'İ BÜYÜKLÜĞÜNDE

NASA uydusunun keşfettiği yaşama elverişli gezegene ilişkin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin Güney Kaliforniya'da bulunan Laboratuvarı'ndaki araştırmacılarından Emily Gilbert, ''Bu, bildiğimiz çoklu, küçük, yaşanabilir bölge gezegenlerine sahip birkaç sistemden biri.'' ifadelerini kullandı.

NASA, Dünya büyüklüğünde yaşanabilir yeni bir gezegen keşfetti

NASA daha önce aynı sistemde  TOI 700 b, c ve d olarak adlandırılan üç gezegen daha keşfederken, Planet d'nin yıldızının da yaşabilir bölgesinde olduğunu söyledi.

 

Kaynak: NASA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...