Tgrt Haber

NASA duyurdu: Köprü büyüklüğünde asteroit Dünya’ya doğru geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: hindustantimes
06 Haziran 2023 14:30 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 14:32
NASA duyurdu: Köprü büyüklüğünde asteroit Dünya’ya doğru geliyor

Asteroitler ile ilgili birçok teleskobu bulunan ve bu alanda sıkı takip yapan NASA, Dünya’ya hızla yaklaşan ve köprü büyüklüğünde boyuta sahip bir cismin gezegenimize doğru geldiğini duyurdu.

Ulusal Havacılık ve Uzay​ Dairesi (NASA), asteroit​ konusunda oldukça hassas. Zira bugüne kadar gezegenimize gelen cisimleri birer birer tespit ederken, son yıllarda bunları yok etmek için de DARP isimli önemli bir teknolojisini da hayata geçirdi.

Ancak asteroitlerin sonu yok, zira yakın zamanda NASA​ bir uyarı daha yaparak Dünya’ya yaklaşan, köprü büyüklüğünde bir asteroitin gezegenimize doğru geldiğini açıkladı.

1.500 METRELİK ASTEROİT DÜNYA’YA YAKLAŞIYOR

NASA’nın uyarıda bulunduğu asteroidin ismi 1994 XD. Şu anda saatte 77301 kilometre hızla geliyor ve 12 Haziran’da 3,1 kilometre uzaklıkla Dünya’ya en yakın geçişini yapacak.

Bu asteroit, gezegenimiz için yok edici bir etkiye sahip değil. Yine uzmanlar büyüklüğü nedeniyle endişe duyuyor ve bunu Potansiyel Tehlike olarak görüyor.

Asteroit 1994 XD, 1994 yılında keşfedilen ve Dünya​'ya yakın bir yörüngede bulunan bir göktaşıdır. Bu asteroit, yaklaşık 1.5 km çapında ve ortalama 0.15 güneşsel yansıtıcılığa sahiptir. Asteroit 1994 XD, Dünya'ya en yakın geçişini 2018 yılında yaklaşık 18 milyon km mesafede yapmıştır. Bu mesafe, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık 47 katı kadardır.

Asteroit 1994 XD'nin yörüngesi, Dünya'nın yörüngesine oldukça benzerdir. Bu nedenle, bu asteroit potansiyel olarak tehlikeli olarak sınıflandırılmaktadır. Ancak, gelecek yüzyıl içinde Dünya'ya çarpma olasılığı çok düşüktür. Bu asteroit, bilim insanları tarafından yakından izlenmekte ve yörünge parametreleri sürekli güncellenmektedir.

Kaynak: hindustantimes
Derleme: Tgrthaber.com.tr

Kaynak: hindustantimes

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...