NASA Uluslararası Uzay İstasyonu için 'geçiş planlarını' açıkladı
Dünyaca ünlü Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi şirketi NASA, geçiş planlarını açıkladı.
Uzay araştırmalarıyla bilinen NASA, Uluslararası Uzay İstasoyunu hakkında yeni geçiş planını açıkladı. Şirket, yaptığı açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonunu 2030'un sonuna kadar işletmeyi planladığını duyurdu.
ABD'li şirketin yeni planlamalarına göre Uluslararası Uzay İstasyonu, 2030 sonlarına doğru Pasifik Okyanusu'ndaki 'Point Nemo' adlı uzak bir bölgeye düşecek. 2000 yılından fırlatılan Uluslararası Uzay İstasyonu, üzerinde çalışan 19 ülkeden 200 farklı astranot ile Dünya'nın 227 deniz mili (1,85200 kilometre) uzaklığında araştırmalara ev sahipliği yapıyor.
2030'DA HİZMET DIŞI KALACAK
NASA'nın, üzerinde araştırmalar yapılan Uluslarası Uzay İstasyonu, şirketin açıklamalarına göre 2030 yılında hizmet dışı kalacak. Ayrıca ticari bir varış noktasına geçiş sağlamak için kapsamlı bir plan daha olacağı da yine açıklamalar arasında yer alıyor. Ancak bu planlama hakkında tam detaylar bilinmiyor.
NASA'nın Uzay İstasyonu, planlara göre Dünya'ya, Point Nemo olarak da bilinen, Güney Pasifik No Mans Land ismindeki bir alana ineceğini belirtti. Raporda bu aracın, raydan çıkma tarihi olarak da 2031 yılı işaret edildi.
POINT NEMO'nun ADI NERDEN GELİYOR?
Point Nemo, adını Jules Verne'in Denizler Altında Yirmi Bin Fersah adlı romanındaki, denizaltı denizcisinden alıyor. Nemo, okyanusta karadan en uzak nokta ve diğer birçok uzay aracının gömüldüğü yer olarak tanınmakta. Yeni Zelanda'nın doğu kıyısından 3.000 mil uzaklıkta bulunan bölgede, 263'ten fazla uzay enkazını barındırdığı biliniyor.