Tgrt Haber

NASA uyardı: Kayıp göktaşı 2024'te Dünya'ya çarpabilir!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Independent
27 Kasım 2023 09:20 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 11:32
NASA uyardı: Kayıp göktaşı 2024'te Dünya'ya çarpabilir!

2007 FT3 diye adlandırılan göktaşı, keşfedildikten bir gün sonra ortadan kaybolmuştu. Ancak bilim insanları göktaşının Dünya çekimine girdiğini ve 2024'te çarpma ihtimalinin bulunduğunu duyurdu.

2007 yılınan Mart ayında keşfedilen ve bu yüzden "2007 FT3" ismi verilen ancak keşfedildikten bir gün sonra ortadan kaybolan göktaşı ile ilgili bilim Amerikan Uzay Dairesi'nden (NASA) dikkat çekici bir açıklama geldi.

NASA​'ya bağlı Dünya​'ya Yakın Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS), söz konusu göktaşının tekrar Dünya yörüngesine girmiş olabileceğini ve gelecek yıl gezegenimize çarpma​ ihtimalinin bulunduğunu açıkladı 

ÇARPMA GÜCÜ 2,6 MİLYAR TON TNT'YE EŞİT

Buna göre kayıp göktaşının Ekim 2024'te Dünya'ya çarpma ihtimali kabaca 11,5 milyonda bir. Mart 2024'te Dünya'ya çarpma olasılığı ise 10 milyonda bir diye belirlendi.

Bu son derece küçük ihtimal ancak göktaşının gezegene çarpması halinde 2,6 milyar ton TNT gücünde patlama etkisi oluşturma ihtimali haklı bir endişeye sebep oluyor.

Buna karşın bu ölçüdeki bir enerji, Holywood filmlerindekine benzer şekilde gezegeni yok etmeye yetecek kadar büyük değil. Yine de göktaşının olası bir çarpmada düştüğü bölgede büyük hasara yol açması ve Dünya'nın her bölgesini şok dalgaları göndermesi mümkün görünüyor.

GÜNEŞ'İN IŞIĞINA GİZLENEN BÜYÜK CİSİMLER VAR

Ulusal ve uluslararası uzay ajansları bugüne değin Dünya'ya yakın 30 binden fazla göktaşı belirledi. Bu gök cisimleri halihazırda gözlemlenmeye devam ediyor. Ancak NASA ve diğer kurumlar, Güneş'in parıltısı içinde saklanan ve henüz keşfedilememiş büyük asteroid ve kuyrukluyıldızların varlığından da şüphe duymuyor.

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...