Tgrt Haber

NASA'daki elektrik kesintisi, kısa süreli paniğe yol açtı: Astronotlarla iletişim koptu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2023 12:33 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 12:33
NASA'daki elektrik kesintisi, kısa süreli paniğe yol açtı: Astronotlarla iletişim koptu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzay merkezinde meydana gelen bir elektrik kesintisi nedeniyle ISS'deki astronotlarla kısa süreli iletişim kopukluğu yaşadı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) bağlı Johnson Space Center, beklenmedik bir elektrik kesintisi yaşadı ve bu olay, Uluslararası Uzay İstasyonu​'ndaki (UUİ) astronotlarla kısa süreli iletişim kopukluğuna yol açtı.

Olayın meydana gelmesiyle birlikte NASA​, yedek sistemleri devreye alarak astronotların güvenliğini sağladı ve iletişim sorununun kısa sürede çözüldüğü belirtildi.

Elektrik kesintisinin nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, uzay merkezlerinde yüksek teknolojiye dayalı çalışmaların yapıldığı göz önüne alındığında, elektrik ağlarında zaman zaman arızaların meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Olay sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 7 astronot​, kesintinin etkisiyle kısa bir süre boyunca dünya ile iletişim kurma konusunda zorluk yaşadı. Görev kontrol merkezinden yapılan açıklamada, astronotlara durumu ileterek ekip üyelerinin güvenliğini sağlamak için gereken adımlarının atıldığı bildirildi.

YEDEK SİSTEMLER DEVREYE ALINDI

UUİ Program Müdürü Joel Montalbano, yedek sistemlerin 90 dakika içinde tam kontrolü sağladığını ve astronotlar için hiçbir tehlike oluşmadığını açıkladı.

Montalbano, kesintinin 20'inci dakikasında astronotların durumdan haberdar edildiğini söyledi. Aynı zamanda, kesintiden dolayı NASA’nın ilk kez yedek sistemlerini kullanmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...