Tgrt Haber

NASA'dan büyük başarı: CAPSTONE uydusu Ay'a başarıyla ulaştı

14 Kasım 2022 13:11 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 13:12
NASA'dan büyük başarı: CAPSTONE uydusu Ay'a başarıyla ulaştı

NASA'nın görevlendirmek üzere uzaya fırlattığı minik aracı CAPSTONE, başarıyla Ay'a ulaştı.

NASA​, Ay​ görevi kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Dünya dışı yaşam için araştırmalar devam ederken, merakla beklenen Ay görevi Artemis I için de artık geri sayım başladı.

Artemis I için gözler bir sonraki fırlatmaya çevrilirken, bunun öncesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. NASA'nın minik uzay aracı CAPSTONE, Ay'a başarıyla ulaşmayı başardı.

CAPSTONE İÇİN İŞLER YOLUNDA GİDİYOR

CAPSTONE, NASA tarafından Ay'a gönderildi ve Artemis görevi öncesi projeye öncülük edecek ve yol gösterici konumunda olacak.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, CAPSTONE'u Ay'ın etrafında doğrusala yakın bir yörüngeye yerleştirdi. 

NASA'dan büyük başarı: CAPSTONE uydusu Ay'a başarıyla ulaştı

Diğer yandan Artemis'in başka bir parçası olan Gateway'in ilk parçaları da 2024'te piyasaya sürülecek. Ancak bunun öncesinde asıl görevi icra edecek araç CAPSTONE ve bu uzay aracı da gerekli bilgi toplanmasında önemli rol oynayacak.

En az altı ay görev icra etmek için tasarlanan minik uzay aracı, daha önce uçmadığı Ay'da bazı araştırmaları kaydedecek.

CAPSTONE ayrıca, bazıları 2009'dan beri ayın etrafında dönen NASA'nın Lunar Reconnaissance Orbiter'ı ile uyum içinde olmak üzere bazı iletişim ve navigasyon testleri gerçekleştirecek.

 

 

Kaynak: NASA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...