Tgrt Haber

Ne Apple ne Samsung... 'Holografik ses' destekli yeni akıllı telefon geliyor, çığır açan teknoloji

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 14:28 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 14:31
Ne Apple ne Samsung... 'Holografik ses' destekli yeni akıllı telefon geliyor, çığır açan teknoloji

Çin merkezli teknoloji devi OnePlus, yeni akıllı telefonu OnePlus 12 ile bir ilke imza atacak. Firmanın yeni amiral gemisi modeli rakiplerinin sahip olmadığı 'Holografik ses' desteğiyle gelecek.

Samsung, Apple, Xiaomi ve Redmi gibi isimlerin dikkat çeken özellikte telefonları bulunuyor. OnePlus​ ise, zaman zaman rakiplerinin ötesinde ürünleriyle karşımıza çıkıyor.

Görünüşe bakılırsa önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak OnePlus 12  modeli de rakiplerinin önüne geçecek bir özelliğe sahip olacak. En güçlü Android​ işlemci ile donatılacak bu telefon, ses teknolojisinde de çığır açacak.

ONEPLUS 12 , GELİŞMİŞ SES SİSTEMİYLE GELECEK

OnePlus'ın yeni amiral gemisi telefonu 'holografik ses' teknolojisine sahip olacak. Çinli şirketin kendi geliştirdiği bu teknoloji, 12 kanala kadar ses kaynağını farklı yönlere yansıtabiliyor. 

Örneğin navigasyon sistemi ve müzik çalar aynı anda çalışırken navigasyon sesleri ön planda, müzik sesleri ise arka planda olacak. Bu, akıllı telefonun çaldığı sesleri aynı anda net bir şekilde ayırt edebilmeye olanak tanıyacak.

Ne Apple ne Samsung... 'Holografik ses' destekli yeni akıllı telefon geliyor, çığır açan teknoloji

Diğer yandan şirket, OnePlus 12'nin Dolby Atmos ses desteğine sahip hoparlörler ile donatılacağını da duyurdu. Bu hoparlör uygulamaların yanı sıra oyunlara da uyum sağlayacak. Ek olarak OnePlus 12'de güçlü bir AAC Biyonik Titreşim Motoru Turbo titreşim motoru yer alacak. Bu sistem 700'den fazla titreşim efektini destekleyecek. 

OnePlus'ın yeni akıllı telefonu OnePlus 12, 5 Aralık'ta tanıtılacak. Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali ipek 7 Aralık 2023 09:49

Hiç bir telefon Apple gibi temiz ses kaydı veremez önemli olan gürültülü bir ortamda ses kaydedip ne bir ses alması

Sonraki Haber Yükleniyor...