Tgrt Haber

Netflix, iPhone kullanıcıları için yeni özelliği devreye aldı: Android cihazlar için de geri sayım başladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
09 Ağustos 2023 10:08 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 10:18
Netflix, iPhone kullanıcıları için yeni özelliği devreye aldı: Android cihazlar için de geri sayım başladı

Kişisel tercihleri önemseyen Netflix, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için faydalı sayılacak yeni bir özelliği devreye aldı. Aynı özelliğin Android versiyonu için de geri sayım başladı.

Netflix​, dizi​ ve film​ seçimlerinde kullanıcılara en ilgili içerikleri sunmayı amaçlıyor. Şirket bu kapsamda platform üzerinde düzenli değişiklikler yaparken, yakın zamanda iOS​ cihazlar için faydalı sayılacak bir özelliği daha devreye aldı.

İsveç merkezli akış devi, film ya da diziyi beğenip beğenmediğinizi göstermeye imkan sunan yeni bir beğeni​ butonunu sessiz sedasız iOS cihazlara ekledi. Söz konusu özellik bilgisayar ve televizyonlarda halihazırda mevcut iken, artık iPhone kullanıcıları Netflix'in 'Beğendim', 'Çok Beğendim' ve 'Beğenmedim' seçenekleri arasında tercih yapabilecek.

NETFLİX'İN İOS UYGULAMASINA YENİ ÖZELLİK

Chip'in haberine göre söz konusu yenilik; bir film veya dizinin ortak bir derecelendirmesine katkıda bulunmasa da, Netflix algoritmalarına tercihleriniz hakkında bir fikir veriyor ve böylece beğenebileceğiniz film ve diziler daha doğru önerilebiliyor. Bir dizi veya film çok sayıda olumlu dereceye sahipse, ona “En Çok Beğenilen” etiketi ekleniyor ve bu etiket Android telefonlarda, tabletlerde, web tarayıcılarında ve TV’lerde görünüyor.

Netflix, iPhone kullanıcıları için yeni özelliği devreye aldı: Android cihazlar için de geri sayım başladı

Bu değişiklikle Netflix'in iOS versiyonunda, derecelendirme düğmelerini video oynatıcı arayüzünün üst kısmında bulabilirsiniz. Şimdilik bu özelliğin ne zaman Android’e geleceğine dair bir bilgi bulunmuyor ancak bir Netflix sözcüsü, The Verge'e verdiği demeçte özelliğin Android cihazlara “daha sonra” geleceğini söyledi. Şu anda, Android kullanıcıları istedikleri filmleri ve TV şovlarını ilgili başlık sayfalarından derecelendirmeye devam edebilir.

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...