Tgrt Haber

Netflix kötü örnek oldu! Disney Plus artık yasaklıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
28 Eylül 2023 12:26 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 12:28
Netflix kötü örnek oldu! Disney Plus artık yasaklıyor

Son olarak Atatürk dizisini yayınlamama kararıyla tepkilerin odağına yerleşen Disney Plus'tan tepki çekecek bir hareket daha! Yapılan açıklamaya göre platform, şifre paylaşımına artık izin vermeyecek.

Netflix​'in aynı evde yaşamayan kişilere şifre paylaşım yasağı getirme kararı diğer şirketlere ilham oldu. The Walt Disney​ Company'nin dijital yayın platformu Disney+​, kullanıcılarının hesaplarını başkalarıyla paylaşmalarına artık izin vermeyeceğini duyurdu.

The Verge sitesinin haberine göre, Disney yeni uygulaması için pilot bölge olarak Kanada​'yı belirledi. Bu ülkedeki abonelerine gönderdiği elektronik postada "Hesabınızı veya giriş bilgilerinizi evinizin dışındaki kişilerle paylaşma yeteneğinizi kısıtlıyoruz." ifadelerini kullandı.

DİSNEY PLUS ŞİFRE PAYLAŞIMINI YASAKLIYOR

Bu kararı nasıl uygulayacağına dair fazla bir ayrıntı vermedi. Ayrıca internet sitesindeki 'yardım merkezi' sayfasını da güncelleyerek, "Aboneliğinizi 'evinizin' dışında yaşayan birisiyle paylaşamazsınız." notunu ekledi.

Disney'in açıklamasına göre 'Ev', birincil kişisel ikametgahınızla ilişkili ve orada ikamet eden kişiler tarafından kullanılan cihazların toplandığı yer anlamına geliyor. Yani bu tanıma uymayan kişi veya kullanıcılar, Disney Plus platformunun hesap paylaşımı kurallarını açıkça ihlal etmiş sayılacaklar.

'ABONELİĞİNİZ FESHEDİLİR' TEHDİDİ

Disney+, abonelik sözleşmesini de yeni kararını içerecek şekilde güncelledi. Kanada'da yaşayan kullanıcılar bu kurallara tabi olacak. Söz konusu sözleşmede, kuralların ihlal edilmesi halinde hesap sınırlamalarına gidilebileceği veya aboneliklerin iptal edilebileceği belirtiliyor.

ÜYE KAYBI YAŞAMIŞTI

Disney, bu yılın üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladığı sırada, dünya genelindeki kullanıcı sayısını yüzde 7,4 küçüldüğünü belirtti. Ayrıca 11,7 milyon kullanıcı kaybı yaşarken, üçüncü çeyrekte 512 milyon ABD doları tutarında zarar ettiğini duyurdu.

Şirket son olarak 'Disney+ Orijinal' içerikleri de dahil olmak üzere, bazı Türk yapımlarını platformdan kaldırmıştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel hazırladığı 'Atatürk' dizisini de yayınlamama kararı tepki çekmişti. Hükümet yetkililerinden sanatçılara kadar birçok kesimden eleştiri almıştı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...