Tgrt Haber

Netflix reklamlı aboneliğin fiyatı ortaya çıktı: Bu kez satın almaya değecek gibi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: bloomberg
28 Ağustos 2022 10:33 - Güncelleme : 28 Ağustos 2022 10:34
Netflix reklamlı aboneliğin fiyatı ortaya çıktı: Bu kez satın almaya değecek gibi

Bir süredir gündeme gelen Netflix reklamlı abonelik sistemi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Bloomberg, daha uygun olacak bu aboneliğin ne kadarlık bir fiyata sahip olacağını bildirdi.

Netflix​, kaybettiği müşterileri geri kazanıp yeniden eski günlerine dönmek için çeşitli stratejiler deniyor. Şirketin halihazırda oyunları platforma dahil etmesi bunun en büyük örneklerinden biriyken, reklamlı abonelik sistemi ise hazırlığı yapılan bir diğer proje. Biraz pahalı fiyata sahip Netflix, elindeki müşterileri de kaybetmemek için daha uygun fiyatlı abonelik sistemi hazırlıyor.

Netflix'in reklam​ sunacak abonelik sistmemi hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan sızıntıda bir içerikte, her saat başına 4 dakikalık reklam sunulacağı bilgisi yer alıyordu. Netflix, bu reklamları içerikten önce ve içeriği izlediğiniz sırada göstermeyi planlıyor. Öte yandan yeni bir rapor, reklamlı katmana sahip paketin ne kadarlık bir ücretten fiyatlandırılacağını ortaya koyuyor.

NETFLIX REKLAMLI ABONELİK FİYATI 'UYGUN' OLACAK

Güvenilir kaynaklardan Bloomberg, Netflix'in programda sunacağı reklamların her saat başına 4 dakika olacağını bildiren kaynaktı. Yine yanı kaynak, Netflix'in reklamlı katmanı için 7-9 dolar arasında bir fiyatlandırma uygulayacağını aktardı. Bu, halihazırda 9,99 dolarlık standart paketin biraz altında fiyatlandırma olacak.

Netflix reklamlı aboneliğin fiyatı ortaya çıktı: Bu kez satın almaya değecek gibi

Ancak diğer paketlerle kıyaslandığında reklamlı aboneliğin 7-9 dolar arasındaki fiyatla uygun sayılabileceğini de belirtmekte fayda var. Zira Netflix'in yüksek kalite sunan aboneliği 15,99 ABD Doları ve 4K plan ise 19,99 Dolar. Dolayısıyla 7-9 dolarlık reklamlı abonelik, en azından ''Netflix'im olsun'' diyenler için de iyi bir tercih olacaktır. 

Tabii ki bu rakamlar dolar üzerinden, yani ABD'yi kapsıyor. Fiyatlandırmanın Türkiye'ye daha ucuz olarak sunulabileceğini de belirtmekte fayda var. 

Kaynak: bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...