Tgrt Haber

Netflix yeniden yükselişe geçiyor: Üçüncü çeyrekte abone sayısı arttı

19 Ekim 2022 10:28 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 10:28
Netflix yeniden yükselişe geçiyor: Üçüncü çeyrekte abone sayısı arttı

Kaybettiği aboneler nedeniyle alternatif çözümlere yönelen Netflix, yeniden yükselişe geçmeye başladı. Şirket, üçüncü çeyrekte abone sayısının arttığını duyurdu.

Dijital platformların başında gelen Netflix​, dizi-film kategorisinde milyonlarca aboneye sahip. Ancak son dönemde yapılan zamlar, akabinde yeni rakiplerin ortaya çıkmasıyla abone sayısında bir hayli düşüş yaşanıyordu. Şirket, alternatif çözümler için şimdiden yoğun mesai harcıyor. Öyle ki reklamlı abonelik sistemi de bunun en başta gelen örneklerinden. Fiyatı pahalı bulan kullanıcılar, reklamlı katman sayesinde daha uygun fiyatlı planı tercih edebilecek.

Bir süredir kötü gidişat nedeniyle abone kaybı bildiren Netflix, üçüncü çeyrek raporunda yavaş yavaş eskiye dönmeye başladığının sinyallerini verdi. Bildirilen raporda Netflix'in, üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir​ geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 6 artışla 7,93 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,48 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

NETFLIX, ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Şirketin net karı üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4 azalışla 1,39 milyar dolara geriledi. Netflix'in geçen yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 1,45 milyar dolar olmuştu. Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,19 dolardan 3,10 dolara indi.

Netflix yeniden yükselişe geçiyor: Üçüncü çeyrekte abone sayısı arttı

Üçüncü dönemdeki en önemli olay abone artışında oldu. Gelirlerin yanı sıra Netflix, yılın üçüncü çeyreğinde 2,41 milyon abone artışı gerçekleştiğini söyledi.  Bu yılın ilk iki çeyreğinde abone kaybı yaşan Netflix'in abone sayısının bu dönemde 1,09 milyon kişi artması bekleniyordu. Ancak bu beklenti, 2,41 milyon ile hedeflenen rakamın da ilerisine geçti.

Netflix'in abone sayısı​, 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin, ikinci çeyreğinde 970 bin kişilik azalış kaydetmişti. Böylece şirket, ilk kez iki çeyrek art arda abone kaybı yaşamıştı. Şirketten yapılan açıklamada, "Zorlu bir ilk yarının ardından, büyümeyi yeniden hızlandırma yolunda olduğumuza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...