Tgrt Haber

Netflix’in yapay zeka adımı Disney’e ilham oldu: 180.000 dolar maaşla personel alacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: pplware
30 Temmuz 2023 11:50 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 11:52
Netflix’in yapay zeka adımı Disney’e ilham oldu: 180.000 dolar maaşla personel alacak

Netflix, kısa süre önce yapay zeka konusunda uzmanlaşmış kişileri işe alacağını açıkladı. Aradan geçen birkaç günün ardından bir adım da Disney’den geldi.

Yapay zeka​, ChatGPT ile başlayan bir serüvenle tüm dünyaya açıldı. Ancak bu sadece sohbet robotundan ibaret kalmadı. Diğer teknoloji devleri ve şirketler de yapay zekayla ilgili önemli atılımlar yaptı ve bunu mevcut işlerine taşıdı.

Öyle ki, dizi-film platformu Netflix​, birkaç gün önce yıllık 900.000 dolara işe alım yapacağını açıkladı. Hemen akabinde rakibi Disney​ de Netflix’in ayak izlerini takip etti.

DİSNEY, YAPAY ZEKA UZMANLARI ALACAK

Şubat ayında maliyetlerin düşürüleceğini ve 7.000 çalışanın işten çıkarılacağını açıklayan Disney, kısa süre önce yapay zeka uzmanları için harekete geçti.

Yapay zeka konusunda önemli planları olan şirket, çalıştırdığı uzmana taban fiyatı 180.000 TL’den başlayan maaş​ ödeyecek. Her ne kadar bu değer yüksek olsa da, Netflix’in 900.000 dolarlık maaş teklifine kıyasla oldukça düşük.

Disney’in açtığı iş başvurusunda, açık pozisyonlar; " yapay zeka araçlarının yaratabileceklerinin sınırlarını zorlama ve üretilen ses ile bir tasarımcı, yazar veya sanatçının sesi arasındaki farkı anlama hırsına" sahip uzmanlar şeklinde yer alıyor.

Kaynak: pplware
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: pplware

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...