Tgrt Haber

Netflix’te bir dönem sona eriyor: Artık ucuza hesap yok, popüler abonelik planı kaldırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 12:49 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 12:51
Netflix’te bir dönem sona eriyor: Artık ucuza hesap yok, popüler abonelik planı kaldırıldı

Kaybettiği müşteri ve gelirini yeniden kazanmak isteyen Netflix, yeni stratejilerini uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda kısa süre önce önemli bir değişiklik yapıldı.

Dizi ve film platformu Netflix​, 2020 sonrasında kazandığı abonelerinin pek çok kısmını kaybetti. Gerek artan maliyetler gerekse platformdan sıkılanlar Netflix aboneliğini iptal etti.

Ancak Netflix, yeniden toparlanmak için çeşitli stratejiler deniyor ve bunlardan birini daha hayata geçirdi. Daha önce şifre paylaşımını engelleyen İsveçli şirket, şimdi de ‘Temel abonelik’ planını kaldırdı.

TEMEL PLAN KALDIRILDI, PEKİ TÜRKİYE’DE?

Netflix, Kanada'da ilginç bir politika uygulamaya başladı ve Temel Plan seçeneğini kaldırdı. Bu plan, aylık 9.99 dolar (CAD) karşılığında tek bir cihazda standart çözünürlükte yayın izlemeyi sağlıyordu. Artık yeni aboneler bu planı seçemeyecek ve mevcut aboneler de başka bir plana geçmek zorunda kalacaklar.

Netflix’te bir dönem sona eriyor: Artık ucuza hesap yok, popüler abonelik planı kaldırıldı

Öte yandan Netflix'in bu kararının arkasında reklam gelirlerini artırma isteği yattığı şüphesiz ortada.

 Şirket, Kasım 2022'de reklam destekli bir plan sunmaya başladı ve bu plan, Temel Plan ile aynı fiyata (aylık 5.99 dolar) satılıyor.

Reklam destekli plan, kullanıcıların reklamlarla kesintiye uğrayan bir izleme deneyimine katlanmaları karşılığında dört cihazda HD yayın izlemelerine olanak tanıyor.

Son olarak bu değişikliğin şimdilik sadece Kanada’da görüldüğü, Türkiye için de uygulanıp uygulanmayacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...