Tgrt Haber

Netflix o abonelerini 'kayırmaya' başladı: En düşük paketin özelliği bir üst pakette yok!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
20 Nisan 2023 10:08 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 10:27
Netflix o abonelerini 'kayırmaya' başladı: En düşük paketin özelliği bir üst pakette yok!

Netflix, reklamsız Basic paketinde olmayan 1080p görüntü kalitesi ve aynı anda iki cihazda izleme özelliklerini reklamlı 'Basic with Ads' paketine koydu.

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix​, Kasım ayında reklamlı 'Basic with Ads' paketini kullanıma sundu. Paketin görüntü kalitesi başlangıçta 720p idi ve yalnızca 1 cihazdan izlemeye izin veriyordu.

Bu durum tepkilere yol açınca Netflix geri adım atarak görüntü kalitesini 1080p'ye yükseltti ve aynı anda iki cihaza izin vermeye başladı. Ancak bu sefer de başka bir sorun meydana geldi. İşte detaylar.

REKLAMSIZ BASIC KULLANICILARI HALA 720P'DE

Reklamsız Basic fiyatı ABD'de 9.99 dolar, reklamlı Basic paketi ise 6.99 dolar. Yani reklamsız paketi satın alanlar teorik olarak daha fazla ödüyor. Ancak buna rağmen görüntü kalitesi 720p ile sınırlı ve sadece 1 cihazdan izleyebiliyorlar. Yani daha ucuz reklamlı Basic'i tercih edenlerin kullanabildiği özelliklere sahip değiller.

Netflix o abonelerini 'kayırmaya' başladı: En düşük paketin özelliği bir üst pakette yok!

Hatta reklamsız Basic paketinin görüntü kalitesi de önceden 480p ile sınırlıydı. Kasım ayında şirket 720p'ye yükseltti. Öte yandan reklamlı paketin henüz Türkiye'de kullanılamadığını da belirtmekte fayda var.

Netflix'in reklamlı Basic paketine gelen 1080p ve iki cihazda izleme özelliği Kanada ve İspanya'da kullanıma sunuldu. İngiltere, ABD, Avustralya, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore gibi paketin kullanılabildiği diğer ülkelere bu ayın sonuna kadar geleceği ifade edildi.

REKLAMLI PAKET DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR

Netflix paylaştığı gelir raporunda, aylık 15.49 dolara satılan Full HD 1080p destekli Standart pakete kıyasla reklamlı Basic with Ads paketinin daha fazla sattığını belirtti. Bu da kullanıcıların daha ucuz hizmet alma pahasına reklam izlemeyi göze aldıklarını ortaya koyuyor.

Ayrıca Netflix 25 yıl önce başlattığı ve bu günlere gelmesinde büyük payı olan DVD ile dizi-film dağıtım hizmetini durdurduğunu açıkladı.

Bu arada Disney+'ın reklamlı paketi kullanıcıların Full HD, HDR10, 4K Ultra HD, Dolby Vision ve IMAX Enhanced ile Genişletilmiş En Boy Oranında içerik izleyebilmesine olanak sağlıyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...