Tgrt Haber

Netflix’ten zam üstüne zam: ABD’deki fiyatlar bir kez daha arttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
19 Ekim 2023 10:49 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 10:54
Netflix’ten zam üstüne zam: ABD’deki fiyatlar bir kez daha arttı

Dizi-film platformu Netflix için ABD’deki abonelik fiyatlarında bir kez daha artışa gidildi. Temel paket fiyatı 12 dolara, Premium plan ise 23 dolara kadar çıktı. İşte yeni fiyatlandırma.

Pahalı fiyatlandırmasına rağmen yeniden abone kazanan Netflix, yıl bitmeden Amerika’daki kullanıcılara bir zam daha yaptı. Artan bu fiyatlar artık tepkilerin odağı olurken, akış devi yine de kimseye aldırış etmeden abonelik ücretlerini yükseltiyor.

Yakın zamanda Türkiye’deki abonelik fiyatlarında yapılan zam henüz gündemden düşmezken, bu kez ABD’de bir kez daha fiyat artışına gidildi. 

NETFLİX ABD ABONELİK ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Macrumors.com’un aktardığına göre Temel Plan aylık 9,99 Dolardan 11,99 Dolara, remium planın fiyatı ise aylık 19,99 Dolardan 22,99 Dolara çıktı.

Öte yandan reklam destekli planın fiyatı ise 15,49 Dolarlık Standart planda olduğu gibi 6,99 Dolarda kaldı.

Şu an için Netflix Temel planı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni abonelere sunmuyor ancak mevcut aboneler için fiyatların artması bekleniyor.

NETFLİX GELİRLERİ ARTTI

Artan fiyatlar Netflix’in abonesinde düşüşe neden olmuyor. Bunun aksine  2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin kazanç tahminlerinde hem abonede hem gelirde artış yaşandığı bildirildi.

Gazeteduvar’ın aktardığına göre, şirketin yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8 artışla 8,54 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yıl aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Şirketin net karı da üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1,68 milyar dolara ulaştı. Netflix'in geçen yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 1,4 milyar dolar olmuştu. Öte yandan firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,10 dolardan 3,73 dolara yükseldi.

Son olarak Netflix'in abone sayısı, yılın üçüncü çeyreğinde 8,8 milyon arttı. Şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı.

Kaynak: Netflix
Derleme: TGRT Haber



Kaynak: macrumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...