Tgrt Haber

Nvidia ekran kartı sahipleri dikkat! Bu seriler Windows 11’i çökertiyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
14 Ekim 2024 14:00 - Güncelleme : 14 Ekim 2024 14:00
Nvidia ekran kartı sahipleri dikkat! Bu seriler Windows 11’i çökertiyor

Windows 11 kullanıcıları yeni güncellemeler yaparken beklenmedik teknik hatalarla karşılaşabiliyor. Windows 11 güncellemesi eski Nvidia ekran kartları için problem oluşturdu. Microsoft'un bu hataları düzeltmek için harekete geçtiği belirtildi.

Windows 11​ kullanıcıları için yeni güncellemeler, iyileştirmelerle birlikte beklenmedik sorunları da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz hafta Windows 11 Insider Canary kanalında yayımlanan 27723 numaralı son sürüm, bazı kullanıcılar için çökme sorunlarına yol açtı. Özellikle eski Nvidia​ ekran kartı kullanan bilgisayarlarda siyah ekran, sistem donması ve çeşitli GPU hataları gibi problemler yaşanıyor.


GÜNCELLEME​ SORUNLU OLDU BİLGİSAYAR ÇÖKÜYOR

Eski Nvidia ekran kartları için Windows 11 güncellemesi sorunlu oldu. 27723 numaralı sürüm, GTX 970, Quadro K620 ve GTX 600/700 serisi gibi Kepler tabanlı ekran kartı kullanıcılarını zor durumda bıraktı. Bu sürüm, bu kartlarda siyah ekran sorunları, sistem donmaları ve hatalara neden oldu.

Nvidia ekran kartı sahipleri dikkat! Bu seriler Windows 11’i çökertiyor - 1. Resim

Microsoft, yayımladığı açıklamada sorunun farkında olduklarını ancak şu anda bir çözüm bulunmadığını belirtti. Etkilenen sistemler, Windows kurtarma araçlarını kullanarak önceki Windows 11 Insider sürümüne geri dönmek zorunda kalacak.


MİCROSOFT SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Nvidia GPU sorunlarının yanı sıra, 27723 numaralı sürüm bazı bilgisayarlarda güncelleme hataları, oyun çökmeleri ve kimlik doğrulama problemleri gibi diğer sorunları da beraberinde getirdi. Microsoft, bu hatalar için düzeltmeler üzerinde çalıştığını duyurdu. Ancak ekran kartı sorunlarının ne zaman çözüleceği hakkında net bir tarih vermedi.

Microsoft çözüm geliştirmeye çalışırken, eski Nvidia ekran kartı kullanan Windows 11 Insider kullanıcılarının siyah ekran gibi sorunlardan kaçınmak için önceki sürüme geri dönmeleri gerekiyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Deniz14 Ekim 2024 14:35

Bu güncelleme olayıyla bende de bi sorun oldu sanki daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım

Sonraki Haber Yükleniyor...