Tgrt Haber

Nvidia GeForce Now için global çaplı zam yapılacağı duyuruldu: Türkiye listede mi?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
15 Ekim 2023 12:34 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 12:35
Nvidia GeForce Now için global çaplı zam yapılacağı duyuruldu: Türkiye listede mi?

Nvidia’nın bulut tabanlı oyun platformu GeForce Now için yeni zam yolda. Avrupa ve Rusya pazarında abonelik fiyatları artacak. Peki Türkiye listede mi? İşte merak edilenler.

Oyun dünyası, son zamanlarda birçok platforma yapılan zamla sarsılmış durumda. Epic Games’in yanı sıra, PS Plus ve Xbox’lar için abonelik fiyatları okkalı zam aldı. Şimdi ise Nvidia’nın bulut tabanlı servisi GeForce Now​ için de global çapta bir zam yapılacağı duyuruldu.

Nvidia​, popüler bulut oyun​ servisi GeForce Now için global fiyat artışına gideceğini duyurdu.. Ancak bu artışın ABD'de uygulanmayacağı belirtildi. Bu, ABD dışındaki kullanıcılar için servisin maliyetini artırırken, ABD'li oyunseverler aynı fiyatla hizmet almaya devam edeceği anlamına geliyor.

NVİDİA GEFORCE FİYATLARINDA ARTIŞA GİDİLİYOR

Engadget.com’a göre Nvidia'dan yapılan açıklamaya göre bu fiyat artışının nedeni döviz kurlarındaki değişiklikler, operasyon maliyetlerindeki artış ve hizmetin kalitesini artırma çabaları olarak belirtildi. Ancak ABD'nin bu artışın dışında tutulmasının spesifik bir nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Hwp’nin aktardığına göre Türkiye fiyat artışından etkilenecek ülkeler arasında değil. Kanada, İngiltere, Euro, İsveç Kronu, Norveç Kronu, Danimarka Kronu, Çek Korunası veya Polonya Zlotisi cinsinden ödeme yapan aboneler, yeni fiyat artışından etkilenecek ülkeler.

Nvidia GeForce Now için global çaplı zam yapılacağı duyuruldu: Türkiye listede mi?

Bulut tabanlı oyun hizmetleri, son yıllarda giderek daha popüler hale gelirken, GeForce Now da bu alandaki öne çıkan oyunculardan biri olarak dikkat çekiyor. Fiyat artışının, servisin global pazardaki rekabetçiliğini nasıl etkileyeceği merak konusu. Ancak bazı kullanıcılar, ABD dışında yaşayan oyunseverlere yönelik bu fiyat artışının adil olmadığını düşünüyor. 

 

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...