Tgrt Haber

Nvidia'nın satın alamadığı Arm, Apple ile el sıkıştı: İş birliği yıllarca sürecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
06 Eylül 2023 13:08 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 13:09
Nvidia'nın satın alamadığı Arm, Apple ile el sıkıştı: İş birliği yıllarca sürecek

Apple'ın iPhone, Mac, iPad, Vision Pro ve daha birçok ürününde kullandığı çiplerinin arkasındaki isim, İngiliz çip tasarım firması Arm, Apple ile uzun vadeli bir anlaşma imzaladığını duyurdui.

Teknoloji​ devi Apple​, çip tasarım şirketi Arm ile 2040 yılına kadar uzanan bir anlaşma​ imzaladı. Reuters tarafından bildirilen bu anlaşma, Arm'ın planlanmış halka arzına dair detayların yer aldığı belgelerde ortaya çıktı.

Arm, bu anlaşmanın ayrıntıları hakkında fazla bilgi vermezken, Apple ile olan iş birliğini uzun vadede sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Arm'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Apple ile uzun vadeli yeni bir anlaşmaya girdik ve bu anlaşma 2040 yılından sonrasına uzanıyor. Bu, Apple ile olan iş birliğimizin ve Apple'ın Arm mimarisine erişiminin devam etmesi anlamına geliyor."

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ, ARM'IN PEŞİNDE

Apple'ın, iPhone, Mac, iPad ve Apple Watch gibi en popüler ve karlı ürünlerini besleyen özel tasarım çipler için Arm'ın teknolojilerine olan bağımlılığı göz önüne alındığında, bu anlaşmanın büyük bir öneme sahip anlaşılıyor.

Öte yandan Arm ile uzun vadeli bir iş birliğine ilgi gösteren tek şirket Apple değil. Arm'ın belgelerine göre, AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung ve TSMC gibi birçok büyük teknoloji şirketi, Arm hisselerinin toplamda 735 milyon dolar değerindeki bir kısmını satın almayı düşündüklerini bildirdi.

Nvidia, 2020 yılında Arm'ı SoftBank'ten satın almayı planladığını açıklamış, ancak bu anlaşma 2022 yılında İngiltere, AB ve ABD düzenleyicilerinin yoğun denetimi nedeniyle iptal edilmişti. Ekran kartı üreticisi, düzenleyicilerin baskıları nedeniyle satın alma işleminden vazgeçerek, SoftBank'a 1,25 milyar dolar cayma bedeli ödemişti.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...