Tgrt Haber

Ofise dönüş planı, Apple çalışanlarını rahatsız etti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2022 16:28 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 16:32
Ofise dönüş planı, Apple çalışanlarını rahatsız etti

Apple, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına ofise geri dönmeleri için e-posta göndermişti. Vaka sayısının azalmasına karşılık herkesin yeniden ofise çağrılması, çalışanları pek de memnun etmedi.

Pandeminin zor günlerinde evden çalışma​ düzenine geçen Apple​, geçtiğimiz günlerde personellerine e-posta yollayarak tekrardan ofise dönmeleri konusunda çağrıda bulundu. California merkezli şirketin çalışanlarını ofise çağırması, çok da olumlu karşılanmad.

ÇALIŞANLAR​ İTİRAZ EDİYOR

Apple çalışanları, iki yıldan fazla süren esnek çalışma düzeni sırasında olağanüstü işler yapabileceklerini gösterdiklerini öne sürerek, şirketin ofise dönüş çağrısına karşı çıkıyor. Koronavirüs sürecinde evden çalışan bazı Apple personeli, dilekçe dağıtmaya başladı. Söz konusu dilekçe, CEO Tim Cook’un geçen hafta şirketin çalışanlarını, 5 Eylül’den itibaren haftada üç gün ofiste beklediklerini belirten emre cevap niteliği taşıyor.

Ofise dönüş planı, Apple çalışanlarını rahatsız etti

Cook, şirket kültürü için çok önemli olduğunu vurguladığı yüz yüze çalışmayı korumak istediğini söyledi. Bu karara karşı çıkan çalışanlar; ofis dışında çalışırken daha mutlu ve daha üretken olduklarını belirtiyor. Öyle ki şirketin piyasaya değeri bu süreçte 1.4 trilyon dolarla iki katına kadar çıktı. 

Apple’ın dahili mesajlaşma platformu Slack’te 10 binden fazla Apple çalışanı “Uzaktan Çalışma Savunuculuğu” grubuna katıldı. Teknoloji çalışanları için anonim mesajlaşma platformu olan Blind’de, işe dönüş tartışmaları Apple çalışanları arasında en sık görülen ve popüler konular arasında yer alıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...