Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
16 saat 43 dakika önce

Bu telefonun eşi benzerine çok az rastlanıyor: HMD Fusion, modüler yapısı ile tanıtıldı

Modüler yapıya sahip akıllı telefonlar, parçalarının çıkarılabilmesi ve yeni parça eklenebilmesi sayesinde kullanıcılarına telefonu özgünleştirme imkanı sunuyor. Dünyada çok az rastlanan 'modüler telefon' pazarına ise taze kan geldi: HMD Fusion özellikleri ve fiyatı, IFA 2024'te açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 31 dakika önce

Lise öğrencileri geliştirdi: "Gökbörü" roketi, TEKNOFEST'te gökyüzüyle buluşacak

Adana'daki Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi'nden lise öğrencilerinin oluşturduğu roket takımı, "Gökbörü" adlı roketleriyle TEKNOFEST'te yarışmaya hak kazandı. Takım, Aksaray'da 9-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek finalde derece elde etmeyi ve roketlerini gökyüzüyle buluşturmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 19 dakika önce

Nvidia GeForce Now kütüphanesi büyüyor: 12 yeni oyun ekleniyor, işte liste!

Nvidia, GeForce Now hizmetindeki oyun kataloğunu güncelledi. Halihazırda 2 binden fazla oyuna destek sunan GeForce Now, bu hafta kataloğunda, birbirinden ilgi çekici 12 popüler oyunu ağırlayacak. Peki yeni GeForce Now oyunları neler? GeForce Now fiyatı ne kadar?
 - Sağlıklı uzun ömrün anahtarı bulundu
20 saat önce

Bilim insanlarından 'ömrü sağlıklı uzatan gen' keşfi!

Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nden araştırmacılar, OSER1 adlı bir genin birçok canlı türünde yaşam süresini sağlıklı bir şekilde uzatmada kritik bir rol oynadığını keşfetti. Bu genin, yaşlanma sürecine yönelik tedavi ve müdahaleler için potansiyel bir hedef olabileceği düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 47 dakika önce

Google alışverişe el attı: Elbise deneme kabinleri, sanal ortama taşındı

Google, yapay zeka destekli sanal deneme aracını elbiseleri kapsayacak şekilde genişletti ve kullanıcıların farklı markalardan elbiseleri sanal olarak denemelerine imkan tanıyor. Elbiselerin karmaşık detaylarını daha doğru yansıtmak için yeni bir difüzyon modeli olan VTO-UNet Diffusion Transformer (VTO-UDiT) sayesinde bu işlem yapılabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 23 dakika önce

Ünlü YouTuber dev iPhone inşa etti: Boyu 2 metreden uzun

YouTuber Mrwhosetheboss, 2 metreden uzun, tamamen işlevsel bir iPhone 15 Pro Max replikası inşa ederek Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Proje, YouTube'daki takipçi sayısının Apple'ı geçmesini kutlamak amacıyla Matthew Perks'in desteğiyle gerçekleştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 17:57

TEKNOFEST, 1.5 milyon gencin hayatını değiştirdi! Yeni Baykar'lar hedefleniyor

TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi İrem Bayraktar Aksakal İrem Bayraktar Aksakal, TEKNOFEST'in Türkiye'de 1,5 milyon gencin teknolojiye olan ilgisini artırdığını ve birçok başarılı girişimin doğmasına öncülük ettiğini vurguladı. Ayrıca, TEKNOFEST'in ardından yapılacak TAKE OFF Girişim Zirvesi'nin 11-12 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşeceğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 17:03

Eski Volvo otomobiller için dev güncelleme: Yeni XC90'da olan özellikler, dört yıl önceki modellere geliyor

Volvo, 2020 model ve sonrasındaki araçlara ücretsiz olarak yeni bilgi-eğlence sistemini sunacak, bu güncelleme kablosuz olarak yapılacak. Eski modellere yapılacak bu büyük yenilik, kullanıcıların daha fazla kısayol ve daha iyi bir deneyim elde etmelerini sağlayacak. İşte yeni güncellemeyi destekleyen araçlar...
 - Bilim dünyasını sarsan keşif!
06 Eylül 2024 - 16:15

Bilim insanları, 'Görünmez Adam' teknolojisini geliştirdi: Fareler şeffaf oldu

Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları, farelerin derilerini geçici olarak görünmez hale getiren bir teknik geliştirdi. Bu yöntem, ışığın deriden geçişini artırarak farelerin iç organlarını ve beyin yüzeyindeki damarları gözlemlemeyi mümkün kıldı. Peki bu teknik ile ne amaçlanıyor?
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 15:33

Google Fotoğraflar'a yapay zeka desteği: Kaybolan fotoğrafı bulma derdi bitiyor

Google, Fotoğraflar uygulamasına Gemini yapay zekasını entegre ederek, kullanıcıların fotoğraf ve videolarını sadece anahtar kelimelerle değil, sorularla da arayabilmelerine olanak tanıdı. Ancak bu yeni özellik, Türkiye'deki kullanıcılar için can sıkıcı bir durumla kullanıma çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 14:41

Pavel Durov'un gözaltına alınması sonrası Telegram'da büyük değişiklik! Bildirim sistemi yenileniyor

Kısa süre önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Telegram CEO'su Pavel Durov, platformdaki suçlardan sorumlu tutulmasının haksız olduğunu savunarak her gün milyonlarca zararlı gönderiyi kaldırdıklarını belirtti. Telegram ise yasa dışı içeriklerle mücadele eleştirilerine yanıt olarak önemli bir kural değişikliği yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 13:59

Uçak iletişimine 'yerli' dokunuş: Uçaklar artık uydu ve GSM ile her yerde bağlı kalacak!

CTech, Defence in Space etkinliğinde tanıtacağı yeni TrackARX ürünü ile uçakların uydu ve hücresel ağlar üzerinden kesintisiz iletişim kurmasını sağlayarak havacılıkta önemli bir adım atmayı hedefliyor. Türkiye'den tek altın sponsor olarak katılan CTech, bu yeni teknolojiyle global arenada dikkat çekiyor.
 - Sayılı günler kaldı!
06 Eylül 2024 - 12:14

Eski WhatsApp uygulaması için son günler: Kapatılacağı tarih belli oldu

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, MacBook kullanıcılarını ilgilendiren bir değişikliğe imza attı. Eski WhatsApp Mac uygulaması kapatılıyor ve yerine geçen yıl duyurulan uygulama geçecek. Peki WhatsApp Mac uygulaması ne zaman kapatılacak?
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 11:44

Uzaydaki Starlink uydu sayısı devasa miktara ulaştı! NASA çalışanından uyarı

SpaceX, Starlink ağının 7.000. uydusunu başarıyla fırlattı. Dünya genelinde yüksek hızlı internet erişimini genişletmeye devam eden bu hizmet, Elon Musk'a göre artık tüm aktif Dünya uydularının yaklaşık 2/3'ünü oluşturuyor. Starlink uydularının bu hızlı büyümesi, NASA'da çalışan eski bilim insanı Sierra Solter-Hunt'un geçmişteki bir uyarısını akla getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 10:59

PlayStation 5 Pro tasarımı doğrulandı: Sony'nin 30. yıl posterinde gizli görüntü!

Sony'nin uzun zamandır beklenen oyun konsolu PlayStation 5 Pro'nun eli kulağında. Çok yakında resmi olarak duyurulması beklenen PS5 Pro, Sony tarafından "kısmen" doğrulandı. PlayStation'un 30. yıl dönümü için yayınlanan posterde, konsolun geçtiğimiz günlerde sızdırılan tasarımına yer verildi. Peki PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak? PS5 Pro teknik özellikleri ve fiyatı neler?
 - 120 milyon yıl önce böyleymiş
06 Eylül 2024 - 10:11

Ay ile ilgili 3 ilginç gerçek: Uydumuzun 120 milyon yıl öncesinde şaşırtan detay!

Dünya'nın tek doğal uydusu olan Ay, 1961 yılında ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından gerçekleştirilen Apollo görevi kapsamında ilk kez bir insan tarafından ziyaret edilmişti. Bu ziyaret, günümüzdeki pek çok bilimsel ve teknolojik ilerlemeye kapı araladı. Peki Ay ile ilgili neler biliniyor?
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 09:16

Avrupa Birliği ve diğer ülkeler yapay zeka için bir araya geldi: Tarihi anlaşma!

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Konseyi Adalet Bakanları gayriresmi konferansında, Avrupa Birliği dahil birçok ülke yapay zeka sistemlerini düzenleyen uluslararası anlaşmayı imzaladı. AB Yapay Zeka Yasası'ndan farklı olan anlaşma, kamu ile özel sektörde yapay zeka kullanımını kapsayan hukuki bir çerçeve sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
06 Eylül 2024 - 00:10

Dinozorlar döneminde Ay'da neler olduğu ortaya çıktı: 120 milyon yıl önce oluşmuş

Dünya'nın uydusu Ay'da dinozorların da yaşadığı 120 milyon yıl öncesi için büyük bir keşif yapıldı. Bilim insanlarının yaptığı incelemelerde 120 milyon yıl önce oluşan volkanik maddeler bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
05 Eylül 2024 - 17:44

Samsung, One UI 6.1.1 güncellemesini Galaxy S24 için yayınladı: One UI 6.1.1 özellikleri ve destekleyen cihazlar!

Samsung, Galaxy S24 serisi için One UI 6.1.1 güncellemesini Güney Kore'de başlattı. Çeşitli yapay zeka tabanlı yeni özellikler sunan güncelleme, 2.8GB boyutunda bulunuyor. Peki One UI 6.1.1 güncellemesi nasıl yüklenir? One UI 6.1.1 özellikleri neler? İşte detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
05 Eylül 2024 - 17:14

Selçuk Bayraktar Teknofest Antalya'da müjdeyi duyurdu! "Dışa bağımlılık sona erdi..."

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında basın toplantısı düzenleyen BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar; “Teknofest'te yarışmalara katılıp, takım kurup, sonrasında girişimlerini yapan kişilerin, onlarca ülkeye ihracat yapan şirketler kurduğunu görmeye başladık. Antalya'daki fuar merkezinde girişimlerimizin sunumları ve sergileri olacak” dedi.
Sona Git