Tgrt Haber

'Olmadı' deyip itiraf etti: Google yöneticisinden şok açıklama

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
30 May 2023 12:25 - Güncelleme : 30 May 2023 12:54
'Olmadı' deyip itiraf etti: Google yöneticisinden şok açıklama

Google ilk katlanabilir cihazı Pixel Fold ile karşımıza çıktı. Şirketin Pixel Fold ile birlikte ikinci bir katlanabilir telefon daha geliştirdiği ancak bunu lansmana yetiştiremediği ortaya çıktı.

ABD'li teknoloji devi Google​, I/O 2023 lansmanında Android 14​ işletim sistemini ve yeni yapay zeka​ çalışmalarının yanı sıra merakla beklenen ilk katlanabilir cihazı Pixel Fold'u gösterdi.

Lansman öncesi ortaya çıkan birtakım iddialarda, Google'ın 2 tane katlanabilir cihaz geliştirdiği ve I/O 2023'te her ikisini de görebileceğimize dair bilgiler yer alıyordu. Ancak bu iddialar doğru çıkmadı ve sadece Pixel Fold tanıtıldı. Şimdi konuyla ilgili birinci ağızdan açıklama geldi. 

'CİHAZ YETERİNCE İYİ DEĞİLDİ'

Google'da donanım tasarımından sorumlu yetkilisi Ivy Ross, resmi Made by Google podcast yayınında şirketin ikinci bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığını doğruladı.

'Olmadı' deyip itiraf etti: Google yöneticisinden şok açıklama

Ross, "Takımla gerçekten gurur duyuyorum. Çünkü geliştirdiğimiz başka bir katlanabilir model vardı, geri çekilip 'hayır, henüz yeterince iyi değil' diyecek disipline sahiptik ve zaten orada olandan yeterince iyi veya daha iyi bir şey yapabileceğimizi hissedene kadar gerçekten bekledik." ifadelerini kullandı.

Söz konusu katlanabilir modelin nasıl görüneceği konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak iddialarda yer alan bilgilere göre, Samsung'un Galaxy Z Flip modellerinde olduğu gibi dikine katlanabilir bir yapıya sahip olacaktı.

Hatırlatmak gerekirse Pixel Fold tıpkı Galaxy Z Fold'a benzer şekilde kitap gibi katlanabilir formda geliştirildi.

Samsung daha önce Galaxy Z Flip serisinin, 2021'de satılan tüm katlanabilir cihazlarının yüzde 70'ini oluşturduğunu söylemişti. Aynı zamanda Galaxy Z Flip 4'ün Avrupa'daki katlanabilir satışlarının yüzde 60'ını, Galaxy Z Fold 4'ün yüzde 40'ını oluşturduğunu açıklamıştı.

GOOGLE PİXEL FOLD TEKNİK ÖZELLİKLERİ

  • Ekran (Harici): 5.8 inç Dinamik AMOLED - 120Hz yenileme hızı - 2,092 x 1,080 - 408ppi
  • Ekran (İç): 7.6 inç Dinamik AMOLED - 120Hz yenileme hızı - 2,208 x 1,840 - 380ppi
  • İşlemci: Google Tensor G2
  • Depolama ve RAM: 12 GB RAM, 512 GB'a kadar dahili hafıza
  • Arka kamera: 48 Megapiksel + 10.8 Megapiksel ultra geniş açı + 10.8 Megapiksel telefoto lens
  • Ön kamera: 9.5 Megapiksel ve 8 Megapiksel iç kamera
  • Batarya: 4.821 mAh
  • Diğer: Android 13, USB-C 3.2 Gen 2, Çift SIM, Bluetooth 5.2, NFC, Wi-Fi 6E, Gorilla Glass Victus koruma

Kaynak: Android Authority

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...