Tgrt Haber

OpenAI CEO'su duyurdu: ChatGPT video üretebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
16 Ocak 2024 20:15 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 20:20
OpenAI CEO'su duyurdu: ChatGPT video üretebilecek

OpenAI CEO'su Sam Altman, Unconfuse Me adlı podcast yayınında, ChatGPT'nin metin, görüntü ve ses oluşturmasının yanı sıra, önümüzdeki iki yıl içinde video üretebileceğini açıkladı.

ChatGPT​, yakın gelecekte video​ oluşturma yeteneğine kavuşacak. OpenAI​ CEO'su Sam Altman​, Unconfuse Me adlı podcast yayınında Bill Gates'e yaptığı açıklamada, ChatGPT'nin metin, görüntü ve ses oluşturabilmesinin yanı sıra, iki yıl içerisinde video üretebileceği bilgisini paylaştı.

CHATGPT İÇİN VİDEO ÜRETME ÖZELLİĞİ YOLDA

Altman, DALL-E aracılığıyla sunulan görüntü oluşturma yetenekleri gibi, video oluşturmanın da benzer şekilde çalışacağını söylese de detaylara fazla girmemeyi tercih etti. Ancak, kullanıcıların sadece birkaç satır yazarak, ChatGPT'den istedikleri türde bir video oluşturmasını isteyebilecekleri tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, sistemin, deepfake​ videoların çoğalmasına ve yanlış bilginin internet ortamında hızla yayılmasına yol açabileceği de düşünülüyor. Esas olarak, deepfake videolar şu anda tanınmış kişiler başta olmak üzere bütün internet kullanıcılarının muzdarip olduğu sorunlardan bir tanesi.

Yakın zamanda, Facebook'ta Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın yapay zeka tarafından üretilen videoları paylaşılmıştı. ChatGPT gibi kullanımı kolay bir araca video oluşturma yeteneği eklenmesinin, sahte video içeriği üretmeyi kolaylaştıracağı, bunun da gerçeği yanlıştan ayırt etmeyi zorlaştıracağı değerlendiriliyor.

Özellikle, Amerika'da bu yıl yapılacak seçimler öncesinde, siyasetçilerin aslında söylemedikleri şeyleri söylüyormuş gibi gösteren deepfake videoların hızla yayılma tehlikesi dikkat çekiliyor.

Kaynak: TechRadar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...