Tgrt Haber

OpenAI, ChatGPT Plus özelliklerini ücretsiz yaptı: Artık aylık 20 dolar vermeye gerek yok

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
30 May 2024 09:56 - Güncelleme : 30 May 2024 09:56
OpenAI, ChatGPT Plus özelliklerini ücretsiz yaptı: Artık aylık 20 dolar vermeye gerek yok

OpenAI, ücretsiz ChatGPT kullanıcılarının artık özel GPT'lere erişebilmesini, veri analizi ve grafik oluşturma gibi özellikleri kullanabilmesini sağladı.

Ücretsiz ChatGPT​ kullanıcıları artık özel GPT'lere erişebilir, grafikleri analiz edebilir, fotoğraflar hakkında sorular sorabilir ve mayıs başında GPT-4o ile eklenen diğer özellikleri kullanabilir. 

Model ve web yanıtları, veri analizi, grafik oluşturma, görüş (vision), dosya yükleme, bellek ve özel GPT'ler gibi özellikler ücretli kullanıcılar (ChatGPT Plus, Teams ve Enterprise) tarafından kullanılabiliyordu. Ancak artık ChatGPT kullanan herkese açık.

'GPT OLUŞTURMA' İŞLEVİ HÂLÂ PLUS'A ÖZEL

Ücretsiz ChatGPT kullanıcıları, yalnızca ücretli abonelerin kullanabildiği özel GPT'leri keşfedip kullanabilirken, kendi GPT'lerini oluşturma imkanına sahip olmayacak.

Veri analizine ve grafik oluşturmaya erişim, kullanıcıların daha hızlı analiz ve özelleştirilebilir grafikler için OneDrive ve Google Drive verilerini ChatGPT'ye bağlamalarına olanak tanıyor.

Bununla birlikte, ödeme yapan kullanıcıların başka bir avantajı daha var: daha az mesaj limiti. Ücretsiz kullanıcılar GPT-4o kullanarak mesaj veya konuşma sınırına ulaştıklarında, otomatik olarak GPT-3.5'e geri dönecekler. ChatGPT Plus'ta ise konuşma limiti birkaç kat fazla. 

Kullanıcıların hangi kademede olurlarsa olsunlar erişemeyeceği bir özellik ise tartışmalı "Sky" sesi olacak. OpenAI​, Scarlett Johansson'un "Her" filminde canlandırdığı Samantha'ya benzerliğiyle dikkat çeken sesi tepki üzerine kaldırmıştı. Diğer sesler halen duruyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...