Tgrt Haber

OpenAI duyurdu: ChatGPT'nin 'tembellik' sorunu giderildi

26 Ocak 2024 11:34 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 11:34
OpenAI duyurdu: ChatGPT'nin 'tembellik' sorunu giderildi

OpenAI, yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin bazı görevleri tamamlamadığı şikayetleri üzerine GPT-4 Turbo modelini güncelledi.

OpenAI​ bugün platformunda çeşitli güncellemeler yaptığını duyurdu. Bu güncellemeler, geliştirilmiş bir GPT-4​ Turbo dil modelinin önizlemesini, yeni yerleştirme modellerini, fiyat indirimlerini ve API anahtar yönetimi ve kullanım takibine yönelik araçları içeriyor.

CHATGPT​ ARTIK 'TEMBEL' DEĞİL

Öncelikle GPT-4 Turbo’dan bahsedelim. gpt-4-0125-preview modeli, önceki önizleme sürümünde görevin tamamlanmasıyla ilgili olarak geliştiricilerden gelen geri bildirimleri ele alıyor. Yeni model, ChatGPT'nin görevleri tam olarak tamamlamadığı "tembellik" sorununu ortadan kaldırmayı amaçlıyor ve aynı zamanda İngilizce olmayan nesil sorunları için de bir düzeltme sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar, ChatGPT'nin artık eskisi kadar yetenekli olmadığından şikayet ediyordu. Örneğin bir kod yazma görevi verildiğinde, sohbet botunun bu görevin yarısını yapıp "geri kalanını sen yapabilirsin" dediği öne sürülmüştü. OpenAI bu sorunu artık düzelttiğini iddia etti.

Bir diğer önemli duyuru ise OpenAI'nin girdi fiyatlarında yüzde 50, çıktı fiyatlarında ise yüzde 25 indirimle GPT-3.5 Turbo modelini daha erişilebilir hale getireceğini açıklaması oldu. Mevcut kullanıcılar, lansmanından iki hafta sonra otomatik olarak yeni "gpt-3.5-turbo-0125" modeline yükseltilecekler.

OpenAI ayrıca, vizyon yetenekleri ve API kullanımı izleme ve anahtar yönetimi araçlarında daha fazla iyileştirme içeren GPT-4 Turbo'nun yakında yayınlanacağının müjdesini de verdi.

Kaynak: OpenAI

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...