Tgrt Haber

OpenAI Sora ile üretilen yeni videolar paylaşıldı! 'Sonuçlar inanılmaz'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2024 13:50 - Güncelleme : 02 Mart 2024 13:56
OpenAI Sora ile üretilen yeni videolar paylaşıldı! 'Sonuçlar inanılmaz'

OpenAI'ın metin komutları girerek 1 dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturan yapay zeka programı Sora herkese açık değil. Sora'yı deneme şansı bulan YouTuber MKBHD oluşturduğu 3 videoyu paylaştı.

Yapay zeka​ temelli metinden video oluşturma​ programı OpenAISora​ geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Güvenlik amacıyla yalnızca sınırlı sayıda ekibin kullanımına açık olan Sora'yı deneyen YouTuber Marques Brownlee (MKBHD) yeni örnekleri paylaştı.

X hesabı üzerinden "Bu hafta OpenAI'ın video oluşturma modeli Sora'dan bazı videolar istemek için nadir bir fırsat yakaladım" diyen MKBHD, 3 isteği olduğunu belirterek, her biri 20 saniyelik video örneklerini yayınladı.

Paylaşılan videolar milyonlarca görüntülenme alırken, Brownlee'nin bazı takipçileri de "Sonuçlar oldukça etkileyici" yorumları yaptı. 

Prompt 1: Orta boy, dost canlısı görünümlü bir köpek, endüstriyel bir otoparkta yürüyor. Ortam sisli ve bulutlu. 35mm film, canlı renkler.

Prompt 2: Loş ışıklı bir ofiste küçük kırmızı bir küp basan 3D yazıcının hızlandırılmış yakın çekimi.

Prompt 3: İyi aydınlatılmış bir video stüdyosunda genç bir profesyonel ürün incelemecisi, etrafı gadget'lar ve teknolojiyle çevrili, iki ekranlı bir bilgisayarın önünde oturuyor. Bir sonraki videonun ne olacağını düşünürken elinde bir sinema kamerası tutuyor. Odak noktasındadır ve sinematik etki için arka plan hafifçe bulanıklaştırılmıştır.

YÜRÜYÜŞ VE BACAK OLUŞTURMADA ZORLUK ÇEKİYOR

YouTuber Marques Brownlee, Sora uygulamasından öğrendiği birkaç detayı da şöyle açıkladı:

"Fizikte, özellikle bacaklarda/yürümede zorluk yaşayabilir. Sora'nın oluşturduğu yürüyüş videolarında genellikle bacaklar çaprazlanır ve birleşir. Ayrıca markalı ürünler hiçbir zaman gerçek hayatla tam olarak örtüşmüyor. Arabalar, kameralar vb. gibi şeyler hiçbir zaman belirli bir model olarak tam tanımlanamaz.

Işıklandırma bazen çok iyi oluyor. Üçüncü klipte, sanki çerçevenin hemen dışında, solda büyük bir programlanabilir tuş ışığı varmış gibi ve pano boyunca ışık ve gölgeler çok iyi eşleşiyor. Masanın karşısında, bilgisayarda, klavyede, yüzde vs. Ama 6 parmağı var."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...