Tgrt Haber

Opera’nın yapay zeka aracı Aria 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2023 16:58 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 16:59
Opera’nın yapay zeka aracı Aria 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Yapay zekanın nimetlerinden faydalanan Opera, Aria aracını tarayıcısına getirdi. Söz konusu özelliğin getirilmesinin ardından kullanıcı sayısında da artış görüldü.

Opera​, yapay zekayı tarayıcısında kullanan ilk şirketlerden biriydi. Microsoft Edge’in ChatGPT​ entegrasyonu büyük yankı uyandırırken, Opera da buna karşılık yapay zeka​ destekli yeni tarayıcısını piyasaya sürdü.

Üretken yapay zeka aracı olan Aria ile tarayıcıyı kullanmak daha keyifli hale gelirken, bilgilenmek için de ayrı bir deneyim sunduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki Opera bunun meyvesini de yemeye başladı.

OPERA ARİA, 1 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Opera, tarayıcı tabanlı üretken yapay zeka aracı Aria'nın lansmanından bu yana 1 milyon kullanıcıyı aştığını duyurdu.

Şirket, yapay zeka aracını Mayıs ayında piyasaya sürdü ve Haziran sonunda tüm Android kullanıcılarının kullanımına açtı. Aria, yerleşik bir dil modeline güvenmek yerine GPT teknolojisinden yararlanmak için OpenAI ile iş birliği kapsamında geliştirildi.

Opera’nın yapay zeka aracı Aria 1 milyon kullanıcıya ulaştı

ChatGPT tarafından kullanılan model olan GPT, büyük ölçüde üretken yapay zeka devrimini başlatan dil modeli olarak biliniyor.

Öte yandan Aria'nın benimsenmesiyle ilgili olarak, Opera'nın Eş CEO'su Lin Song (harf çevirisi) şu ifadeleri kullandı:

"Aria'nın ilk benimsenmesi cesaret verici ve kullanıcılarımızın yapay zeka aracını erken kullanımlarının kalitesinden de aynı derecede memnunuz.

İlk günler, ancak kullanıcılarımızın Aria deneyimini bizim kadar sevmesine sevindim. Tüm masaüstü kullanıcı tabanımızı Opera One'a yükseltirken ve yakında tüm büyük platformlar Aria için yerel tarayıcımız AI'yı Opera GX'e ve iOS için Opera'ya getirirken, daha fazla kullanıcının bunu deneyimlemesini sabırsızlıkla bekliyorum.’’

Kaynak: Cnbeta.com
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...