Tgrt Haber

Operasyon başladı: Eski Twitter hesapları için veda vakti, birer birer siliniyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
21 Nisan 2023 10:56 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 11:01
Operasyon başladı: Eski Twitter hesapları için veda vakti, birer birer siliniyor!

Sosyal medyanın en önemli ikonlarından mavi tik, eski onaylanmış hesaplar için Twitter’da kaldırılmaya başlandı. Elon Musk’ın şirketi milyonlarca takipçisi bulunan ünlü isimlerin bile rozetini kaldırdı. Peki mavi tik alabilmek için neye ihtiyaç var?

Elon Musk​, Twitter​ için çok tartışılan değişikliğe başladı. 20 Nisan itibariyle eski onaylanmış hesapların mavi tik​ rozeti tüm dünyada kaldırıldı. Bu, kullanıcıların tamamını Blue aboneliğe geçirmenin bir yolu.

Yenilenen Twitter Blue, mavi tik rozetinin yanı sıra uygulama içerisinde bazı ayrıcalıklar da sunuyor. Bu abonelik için Türkiye’de yıllık 1.569TL, aylık ise 150 TL ödemek gerekiyor. Twitter Blue’nun piyasaya sürülmesiyle Elon Musk, eski hesapların da ücret ödemesi için mavi tiki kaldıracağını açıklamıştı. Söz verildiği gibi 20 Nisan’da önceden onaylanan ve Blue abonesi olmayan kullanıcıların tamamının rozeti kaldırıldı.

BLUE ABONESİ OLMAYANA MAVİ TİK YOK

Mavi tiklerin kaldırılma kararının arkasında tahmin edeceğiniz üzere Elon Musk var. Twitter’ın yeni CEO’su,  Ekim 2022'de Twitter'ı satın aldığını duyurduktan sonra, mavi tik sisteminin yozlaştığını ve saçma olduğunu söyledi.

Operasyon başladı: Eski Twitter hesapları için veda vakti, birer birer siliniyor!

Musk, mavi tiklerin yalnızca Twitter Blue abonelerine verileceğini ve eski mavi tikli hesapların 20 Nisan 2023'e kadar ücret ödemeleri gerektiğini açıkladı. Musk'ın bu hamlesi, Twitter kullanıcıları arasında tepki ve tartışmalara neden olsa da, şimdi mavi tikini kaybetmek istemeyen herkesi ödeme yapmaya zorlayacak.

 

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...