Tgrt Haber

Orion’u Dünya’ya döndüren NASA, şimdi de Ay’da buz arıyor

13 Aralık 2022 10:05 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 10:06
Orion’u Dünya’ya döndüren NASA, şimdi de Ay’da buz arıyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Orion aracının Dünya’ya getirmesinin ardından şimdi de Ay’da buz aramaya başladı.

Apollo görevinden 50 yıl sonra yeniden Ay​ programına başlayan NASA​, Artemis 1’in ilk aşamasında istediği başarıyı yakaladı.

Orion​ kapsülünü Ay’a gönderen ve bilgi toplayan NASA, uzay aracını Dünya’ya getirmesinin ardıdnan Ay’a bir uydu daha fırlattı. Uzay ajansı şimdi de Ay’da buz​ aramaya başladı.

NASA, AY’DA BUZ ARAMAK İÇİN UYDU FIRLATTI

Lunar Flashlight adlı uydu, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan fırlatıldıktan sonra 11 Aralık’ta NASA uçuş kontrolü ile başarılı bir şekilde iletişim kurdu. Küçük uydu, şimdi Ay’da buz aramak için dört aylık bir yolculukta.

Orion’u Dünya’ya döndüren NASA, şimdi de Ay’da buz arıyor

Lunar Flashlight’ın yolculuğunun Ay’ın Güney Kutbu hakkında daha fazla bilgi sağlayabileceği düşünülüyor. Bu alan, NASA’nın insanları Ay’a geri götürme görevinde iniş bölgesi olarak düşündüğü pek çok alandan sadece biri. Ayrıca Ay’ın henüz kapsamlı bir şekilde keşfedilmemiş bir bölgesi.

Öte yandan Lunar Flashlight’ın Dünya’ya dönmesi geri dönmesi planlanmıyor. Diğerleri gibi gücü bitene veya hizmet dışı bırakılana kadar Ay’ın yörüngesinde hayatını sürdürecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...