Tgrt Haber

Oyuna bambaşka bir boyut katacak Half-Life 2 RTX sürümü duyuruldu

23 Ağustos 2023 11:28 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 11:31
Oyuna bambaşka bir boyut katacak Half-Life 2 RTX sürümü duyuruldu

NVIDIA'nın oyun modlama platformu RTX Remix ile Half-Life 2'ye RTX desteğini kazandırıldı. Klasik oyunun grafikleri bu teknolojiyle modernize edilirken, oyundan ilk fragman da paylaşıldı.

NVIDIA​, Gamescom 2023 etkinliği kapsamında gerçekleştirdiği bir duyuruyla, Valve​'nin efsanevi birinci şahıs nişancı oyunu Half-Life 2 için RTX güncellemesi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Half-Life 2 topluluğu, Half-Life 2 RTX projesini NVIDIA'nın henüz erken erişim aşamasında bulunan RTX Remix aracını kullanarak geliştirdi. Özetle geliştiricilerin istedikleri her oyuna modlama yapabilmesini kolaylaştıran bu araç ile daha önce Valve'nin Portal oyununa da RTX desteği kazandırılmıştı.

Orbifold Studios tarafından geliştirilen Half-Life 2 RTX versiyonu da NVIDA'nın gelişmiş teknolojilerine ev sahipliği yapıyor. Donanım odaklı ışın izleme, NVIDIA Reflex, RTX IO ve üçüncü nesil DLSS gibi yenilikçi özellikler ile oyuncular, klasik Half-Life 2'ye göre çok daha farklı bir oyun deneyimine kavuşacak.

ABD'li teknoloji devi NVIDIA'nın geçtiğimiz yıl duyurduğu RTX Remix aracı, bu güncellemeyle birlikte bir kez daha etkileyici sonuçlar doğurdu. Daha önce Portal oyunu bu araçla güncellenmiş, hemen ardından ise 2008 yapımı popüler mod "Portal Prelude" da RTX güncellemesi almıştı.

Half-Life 2, oyun dünyasının farklı yönleriyle belirginleşen ve fiziksel özellikleri oynanış mekaniği olarak ustalıkla kullanan bir başyapıt olarak kabul ediliyor. Henüz resmi bir yayın tarihi belirtilmese de, Half-Life 2 RTX'in merakla beklenen çıkışı serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor.

HALF-LİFE 3 ÇIKACAK MI?

Half-Life 2 üzerinde geliştirmeler sürerken, bir yandan Half-Life 3 de oyuncuların gündemindeki yerini koruyor. 2015 yılında Valve kurucusu Gabe Newell, Reddit'teki bir soru-cevap oturumunda, Half-Life 3'ü geliştirmek için gerekli olan teknolojiye henüz sahip olmadıklarını belirterek yeni oyuna kapıları kapatmıştı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen Valve'nin hala Half-Life 3 konusunda sessizliğini koruması nedeniyle oyunun hiç çıkmayacağı düşünülüyor. Ancak bu konuda Valve kanadında resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Kaynak: IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...