Tgrt Haber

Oyunculara iyi haber: Ubisoft, oyunlarına Türkçe dil desteği ekleyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: ShiftDelete.Net
05 Eylül 2023 11:25 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 11:27
Oyunculara iyi haber: Ubisoft, oyunlarına Türkçe dil desteği ekleyecek

Ubisoft Türkiye Sorumlusu, 5 Ekim'de çıkacak olan Assassin's Creed Mirage oyununa Türkçe dil desteği gelmeyeceğini, fakat gelecekte piyasaya sürülecek pek çok oyunda Türkçe dil seçeneği olacağını açıkladı.

Fransız video oyun geliştiricisi Ubisoft​, 5 Ekim'de Assassin’s Creed Mirage'yi kullanıcılarıyla buluşturacak. PlayStation, Xbox ve PC platformlarında aynı anda çıkacak olan oyunun Türkiye'deki kullanıcılar için dezavantajlarından biri de Türkçe​ dil desteğine sahip olmaması.

Ubisoft'un Orta Doğu ve Türkiye Sorumlusu Gareth Evans'tan Türk oyuncu topluluğunu yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Oyuncuların Assassin's Creed​ serisine Türkçe dil desteği getirilmesi yönündeki taleplerinin farkında olduklarını söyleyen Evans, konuyla ilgili bir iyi bir de kötü haber paylaştı.

AC MİRAGE, TÜRKÇE DİL DESTEĞİNE SAHİP OLMAYACAK

Gareth Evans'ın açıklamasına göre ise Assassin's Creed Mirage oyununa Türkçe dil desteği gelmeyecek. Fakat iyi haber şu ki, Ubisoft Türk oyuncuları tamamen yabana atmış değil. Evans, net bir isim vermese de Türkçe dil desteğine sahip pek çok oyunun yolda olduğu bilgisini paylaştı.

Ubisoft yetkilisi, LinkedIn'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yerelleştirme taleplerinden bazılarını gördüm. AC Mirage'da ne yazık ki Türkçe dil desteği olmayacak. Ama Türkçe dil desteği vereceğimiz birçok oyun yolda."

Dijital oyun satın alma platformu Epic Games'te yer alan bilgiye göre, AC Mirage arayüz ve altyazı tarafında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca (İspanya), Brezilya Portekizcesi, Rusça, Japonca, Lehçe, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Korece ve Arapça dillerini destekliyor.

Seslendirme tarafında ise İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca (İspanya), Brezilya Portekizcesi, Arapça ve Japonca seçenekleri kullanıcılara sunuluyor.

AC Mirage için şu anda ön sipariş aşaması devam ediyor. Oyuncular, 849 TL karşılığında oyunu şimdiden sepetlerine ekleyebilirler.

Kaynak: ShiftDelete.Net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 12 Eylül 2023 11:26

Peki eskilere gelecekmi farcry gibi yoksa bundan sonra cikanlarami gelcek

Senior Lavirado 7 Eylül 2023 21:14

Gereksiz, elimde ac walhala var indirimde aldım PC kldırmıyor ekonomik nedenlerden oyunu kaldıracak PC yoksa isterse Türkçe dublaj yapsın önemi yok.

Moriarty 7 Eylül 2023 13:27

Crazyboy bu önemli birşey,artık biraz da olsa firma Türk oyuncuları önemsiyor demektir,ozmn yama çıkıyor diye oyunu birtek ingilizce dilinde çıkartsınlar istersen.Arap ülkesine bile yatırım yapılırken Türk oyuncuları hiç önemsememelerini mi istiyorsun anlamıyorum

CrazyBoy 6 Eylül 2023 12:46

Zaten oyunların coguna Türkçe yama yapılıyor cok apartılacak birşey değil

Baba 25 5 Eylül 2023 19:40

Süper bir şey olur artık bizim dilimizde olması lazım tüm oyunlarda

Sonraki Haber Yükleniyor...