Tgrt Haber

Oyunun tadı kaçtı: Xbox Game Pass Türkiye fiyatına %100 zam!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 09:35 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 09:38
Oyunun tadı kaçtı: Xbox Game Pass Türkiye fiyatına %100 zam!

Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi Xbox Game Pass için okkalı bir zam geldi. Yapılan %100'lük zam ile fiyatlar iki katına çıktı. İşte yeni tarife ve aboneliklerin fiyatı.

Oyun sektörü son zamanlarda özellikle Türkiye’de artan fiyatlarla gündemde. Öyle ki Steam​ yakın zamanda Türkiye​ ve Arjantin’de yerel para birimi ile ödemeyi kaldırıp, bunun yerine dolar ile ödeme yapılması kararını vermişti.

Henüz Steam için gündem soğumaz iken, bu kez de Microsoft​ cephesinden okkalı bir zam geldi. Xbox Game Pass​ abonelik fiyatları neredeyse iki katına çıktı. İşte yeni tarife.

XBOX GAME PASS ABONELİK FİYATI BİR KEZ DAHA ARTTI

Yapılan %100’lük zam ile Game Pass abonelik fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Peki güncel fiyatlar ne oldu? 

-Xbox Game Pass Ultimate: 120,99 TL > 209 TL

-PC Game Pass: 79,99 TL > 159 TL

-Xbox Game Pass Core: 79,99 TL > 159 TL

-Xbox Game Pass Konsol: 79,99 TL > 159 TL

Oyunun tadı kaçtı: Xbox Game Pass Türkiye fiyatına %100 zam!

Donanımhaber.com’a göre Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, daha önce bu zammın sinyalini vermişti. Spencer, Game Pass için fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ve yakın gelecekte bir zam yapmak zorunda kalacaklarını söylemişti. Ayrıca CEO, fiyatlar yükselse de Game Pass'in sunduğu değerin, hep fiyatının üzerinde olacağını ifade etmişti.

STEAM TÜRKİYE DOLARLA ÖDEME SİSTEMİNE GEÇTİ

Valve'nin dünyaca ünlü oyun platformu Steam için beklenmedik hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde firma, Türkiye ve Arjantin için yerel para birimi ile ödeme kabul etmeyeceğini, bunun yerine dolar ile ödeme sistemine geçileceğini duyurdu. Yıl sonuna kadar bu değişiklik devreye alınacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...