Tgrt Haber

P60 Pro, DxOMark kamera testinde dengeleri alt üst etti: İşte aldığı sonuç!

10 May 2023 11:35 - Güncelleme : 10 May 2023 11:36
P60 Pro, DxOMark kamera testinde dengeleri alt üst etti: İşte aldığı sonuç!

Dün tanıtılan Huawei P60 Pro kamera performansıyla dikkatleri üzerine çevirdi. Dünyaca ünlü kıyaslama platformu DxOMark akıllı telefonun kamera performansını test etti. Peki kaç puan aldı?

Çinli teknoloji devi Huawei​ Avrupa'da gerçekleştirdiği global lansmanda en yeni amiral gemisi P60 Pro'yu tanıttı. Tamamıyla yenilenmiş bir optik sisteme sahip olan akıllı telefon, Çoklu Lens Gruplu Ultra Aydınlatmalı Telefoto Kamera özelliğine sahip ilk cihaz olma niteliği taşıyor.

Huawei P60 Pro'nun 48 Megapiksel + 13 Megapiksel + 48 Megapiksel üçlü kamerası tanınmış test platformu DxOMark​'tan geçti. Akıllı telefon en yakın rakipleri OPPO Find X6 Pro ve Honor Magic 5 Pro'yu da geride bırakarak "dünyanın en iyi kamerasına sahip mobil cihazı" unvanının yeni sahibi oldu.

HUAWEI P60 PRO KAMERA​ PERFORMANSI

DxOMark testlerinde Huawei P60 Pro'nun genel fotoğraf çekim performansı 159 puan alırken, nesneyi ön plana çıkararak arka planın bulanıklaşmasını sağlayan "bokeh" çekimlerinde 80 puan aldı. Önizleme çekiminde 75 puan alan cihazın yakınlaştırma performansı 158 puan, video performansı 147 puan oldu.

P60 Pro, DxOMark kamera testinde dengeleri alt üst etti: İşte aldığı sonuç!

Huawei P60 Pro, dış ve iç mekan ayarları, düşük ışık koşulları ve genel aile çekimi dahil olmak üzere çok sayıda senaryoda sıkı testlerden geçti. DxOMark akıllı telefona açık hava çekimlerinde 171, iç mekan fotoğrafçılığı için 159, düşük ışık koşullarında 132 ve arkadaş - aile fotoğrafçılığında 146 puan verdi.

Huawei P60 Pro, f1.4 ila f4.0 ve Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) ile değişken diyafram açıklığına sahip 48 Megapiksel ultra aydınlatma kamerası, f2.2 diyafram açıklığına sahip 13 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve f2.1 diyafram açıklığına ve OIS'e sahip 48 Megapiksel ultra aydınlatmalı telefoto kamera içeren üçlü kamera kurulumuyla donatıldı.

Bu kameralar, renk doğruluğunu artırmak ve daha parlak görüntüler sağlamak için XMAGE tabanlı bir görüntüleme sistemi ve algoritması kullanıyor.

DxOMark'a göre en iyi kameralı 5 akıllı telefon şöyle:

  • Huawei P60 Pro
  • OPPO Find X6 Pro
  • Honor Magic 5 Pro
  • OPPO Find X6
  • Huawei Mate 50 Pro

Kaynak: DxOMark

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: DXOMARK

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...