Tgrt Haber

Pandemi tam olarak bitmezken Google'dan ilginç karar: Covid-19 'Maruz kalma' özelliği cihazlardan kaldırıldı

03 Kasım 2023 20:35 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 20:37
Pandemi tam olarak  bitmezken Google'dan ilginç karar: Covid-19 'Maruz kalma' özelliği cihazlardan kaldırıldı

Covid-19 pandemisinin yaygın olduğu 2021 döneminde Google, Android cihazlar için faydalı Covid-19 temas bildirim ayarını getirmişti. Ancak 2 yıl sonra teknoloji devi bu özelliği Android cihazlardan kaldırdı.

Covid-19​ pandemisi ile birlikte bazı yeni uygulamalar hayatımıza girdi. HES uygulamasının yanı sıra akıllı telefonlarda ateş ölçebilme ve daha birçok hizmet aktif hale geldi.

Google​ ise Android​ cihazlar için Covid-19 temas takibi ve bildirimi isimli bir ayarı cihazları ekledi. Ancak 2 yıl sonra teknoloji devi bu işlevi Android cihazlardan kaldırma kararı aldı.

GOOGLE’DAN İLGİNÇ ANDROİD ADIMI

Bilmeyenler için Covid-19 salgınını yaygın olduğu dönemde Google, kullanıcıların virüse maruz kalıp kalmadıklarını bilmelerine yardımcı olmaları için iOS ve Android cihazlara  "Maruz Kalma Bildirimleri"  özelliğini eklemişti. 

2020’de Google ve Apple, Android ve iOS arasında birlikte çalışabilen COVID-19 maruziyet bildirimlerini hızla kullanıma sunmak için birlikte çalıştı.

Pandemi tam olarak  bitmezken Google'dan ilginç karar: Covid-19 'Maruz kalma' özelliği cihazlardan kaldırıldı

Bluetooth​ kullanarak, telefonlar birbirlerinin yakınında bulundukları zamanları takip edebilen ve daha sonra bir uygulama kullanarak COVID-19 testi pozitif çıkan kullanıcılar, halka açık yerlerde bulundukları herkesi anonim olarak bilgilendiriliyordu. Bu özellik Mayıs 2020'de Android'de kullanıma sunuldu, ancak 2 yıl sonra kaldırıldı.

Söz konusu değişiklik ilk olarak Ekim ayı ortasında fark edildi. Ancak 9to5Google isimli kaynak beta sürümünün yanı sıra artık kararlı Android cihazlar için de bu özelliğin kaldırıldığını bildirdi.

Google Play Hizmetleri için yayınlanan 23.42 sürümüyle Covid-19 için geliştirilen bu özellik için artık yolun sonuna gelinmiş oldu.

Kaynak: 9to5google
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: 9to

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...