Tgrt Haber

Para kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! TikTok'tan dikkat çeken program

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
17 May 2023 11:27 - Güncelleme : 17 May 2023 11:27
Para kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! TikTok'tan dikkat çeken program

TikTok, içerik üreticilerin para kazanmalarını sağlayacak yeni yöntemi duyurdu. Şirket, Artırılmış Gerçeklik (AR) geliştirme programı Effect House için AR tabanlı efekt geliştiren içerik üreticileri 700 Amerikan dolarına kadar parayla ödüllendirecek.

Günümüzde genellikle sosyal medya platformlarından para kazanmak isteyenlerin önünde video içeriği üretmekten başka bir seçenek bulunmuyor. Çin merkezli sosyal ağ şirketi TikTok​ ise çok farklı bir fırsatın kapılarını araladı.

TikTok, içerik üreticilerin uygulamadaki Artırılmış Gerçeklik (AR) geliştirme platformu Effect House için yapacakları efektler sayesinde para kazanmalarını sağlayacak Effect Creator Rewards programını duyurdu. 6 milyon dolar bütçe ayrılan bu program şimdilik ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde kullanıma sunuldu.

700 DOLAR KAZANABİLECEKLER

Effect Creator Rewards kapsamında içerik üretici, geliştirdiği bir efekt 500 bin benzersiz videoda kullanıldığında 700 dolar kazanacak. Sonraki 90 gün içerisinde yayınlanan 100 bin videoda kullanıldığında da140 dolar ek ödeme alacak. 6 milyon dolar bütçe bittiğinde programın akıbetinin ne olacağı belirsiz.

Para kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! TikTok'tan dikkat çeken program

ShiftDelete.Net'in aktardığına göre, kaba bir hesapla 1 milyon videoda kullanılmış bir efekt tasarımcısına 1400 dolar kazandıracak. Yani 4300 civarında filtrenin birer milyon videoda kullanılmasıyla 6 milyon dolar bütçe bitmiş olacak.

Program ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere'de kullanıma sunuldu. Katılmaya hak kazanabilmek için de belirli şartlar var. En az 18 yaşında olmak şart, ayrıca son 30 gün içinde en az 10 bin takipçiye ve en az 100 bin görüntülenmeye sahip olmak gerekiyor. TikTok programı Türkiye'ye henüz getirmedi.

SAHTE VİDEOLARA ÖNLEM ALDI

TikTok programın kötüye kullanımını engellemek için aldığı önlemleri de açıkladı. Buna göre kullanıcı gün içinde aynı efektle ne kadar video çekerse çeksin, sistem sadece 1 tanesini sayacak. Böylelikle olası bir suistimalin önüne geçilmiş olacak.

Şirket konuyla ilgili açıklamada "Effect Creator Rewards'a yaptığımız yatırım, efekt yaratıcıları için fırsatları genişletir ve tutkularını ve yaratıcılıklarını desteklemeye ve ödüllendirmeye yardımcı olur." dedi.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...