Tgrt Haber

Parola saklama platformu LastPass'e ikinci hack saldırısı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: gizmodo
02 Aralık 2022 10:40 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 10:51
Parola saklama platformu LastPass'e ikinci hack saldırısı!

Parola saklama platformu LastPass'te bir veri ihlali daha yapıldı. Hacker'lar üst üste iki kez saldırmış oldu.

Sosyal medya, banka uygulamaları ve daha birçok parolayı akılda tutmak oldukça zordur. Bu bağlamda kullanıcılar, şifre yöneticisi uygulamalarına ihtiyaç duyar ve parolaları da bu uygulamalarda saklar.

Şifre yöneticisi denince akla ilk gelen isimlerden LastPass, üst üste veri ihlali​ duyurmaya devam ediyor. Daha önce yaşanan hack saldırısıyla gündeme gelen platform, bu kez ikinci bir hack saldırısını da doğruladı.

LASTPASS'E IKINCI SALDIRI

Çarşamba günü yayınlanan bir blog gönderisinde LastPass, yakın tarihli bir olay sırasında bilgisayar korsanlarının, '' müşteri bilgilerinin'' '' belirli ögelerine'' erişebildiğini açıkladı.

Ancak çalınan bilgilerin ne türden bilgi olduğuna dair daha fazla detay verilmedi. Dolayısıyla bu da çok sağlıklı bir açıklama olmadı denebilir.

Parola saklama platformu LastPass'e ikinci hack saldırısı!

LastPass'in iddiasına göre müşteri şifrelerinin çalınmadığı, LastPass'in Sıfır Bilgi mimarisi sayesinde güvende olduğu söyleniyor. 

Bu mimari sayesinde şifreleri yalnızca kullanıcı görebiliyor ve şifreleme işlemi cihaz düzeyinde gerçekleşiyor. Bu nedenle LastPass, kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesi gibi herhangi bir öneride bulunmuyor.

Kaynak: gizmodo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...