Tgrt Haber

Perde aralandı: iPhone 15'in tasarımı, lansmandan önce bir kez daha ortaya çıktı!

10 Ağustos 2023 10:16 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 10:26
Perde aralandı: iPhone 15'in tasarımı, lansmandan önce bir kez daha ortaya çıktı!

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi için yeni görüntülerin ardı arkası kesilmiyor. Tanıtım tarihine yaklaşırken güvenilir kaynaklar, iPhone 15 Pro olduğu iddia edilen bir modelin tasarımı ve diğer detaylarını gösteren şemasını ortaya çıkardı.

Apple​'ın merakla beklenen iPhone 15​ serisi için geri sayım başladı. 12 Eylül tanıtılacağı iddia edilen yeni iPhone'ların tasarımı ve teknik özellikleri, tanıtım tarihine yaklaşırken sık sık gün yüzüne çıkıyor.

Kısa süre önce de güvenilir kaynaklar, iPhone 15 Pro​ ile ilgili pek çok detayı gösteren tasarım şemasını ortaya çıkardı. Bu şema, teknik detaylara dair önemli bilgileri de açığa çıkarıyor. 

İPHONE 15 PRO'DA ÖNEMLİ YENİLİKLER OLACAK

Chip'in haberine göre paylaşılan şemadaki en dikkat çeken değişiklik, yıllardır kullanılan Lightning'in, yerini USB-C​ bağlantılı şarj girişine bırakması. AB kuralları doğrultusunda Apple'ın, tüm yeni modellerinde USB-C'ye geçmesi bekleniyor.

Öte yandan şemalar sol taraftaki düğme düzeninin revize edildiğini ve yeni bir yuvarlak "eylem" düğmesinin sessize alma anahtarının yerini alabileceğini de gösteriyor.

Perde aralandı: iPhone 15'in tasarımı, lansmandan önce bir kez daha ortaya çıktı!

Ses düğmeleri ise her zamanki yerlerinde duruyor. Daha önce Eylem düğmesinin cihaz üzerinde cihazı kapatmaktan daha fazla iş göreceği söylenmişti. Örneğin, Kamera uygulamasındaki ses düğmesinin görevini üstlenmesi gibi.

Genel boyut bakımından iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan biraz daha büyük görünüyor. Sızdırılan görüntülere göre iPhone 14 Pro'daki 7,9 mm'ye karşılık, 15 Pro'da 8,2 mm'lik bir kalınlık söz konusu olacak.

 

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...