Tgrt Haber

PlayStation 5 oyunlarını artık her yerde oynayabileceksiniz: Sony, taşınabilir el konsolunu tanıttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: gamingbible
25 May 2023 09:37 - Güncelleme : 25 May 2023 09:39
PlayStation 5 oyunlarını artık her yerde oynayabileceksiniz: Sony, taşınabilir el konsolunu tanıttı

PlayStation 5 deneyimini her yerde sürdürebilmenizi sağlayan yeni Project Q taşınabilir konsolu, Sony tarafından resmi olarak duyuruldu.

Sony​, kısa süre önce düzenlediği PlayStation​ Showcase etkinliğinde birkaç oyun ve yeni ürünlerini sergiledi. Şüphesiz etkinliğin öne çıkan ürünü yeni taşınabilir el konsolu oldu.

Oyuncuların PlayStation 5 deneyimini her yerde yaşayabilmelerine imkan sunan Project Q, sürpriz şekilde tanıtıldı. Buna ek olarak Marvel’s Spider-Man 2’nin oynanış videosu da yine aynı etkinlikte sergilenen sürpriz oyunlardan biriydi.

SONY, PROJECT Q KONSOLUYLA OYUN DENEYİMİNİ HER YERE TAŞIYOR

PlayStation Project Q adı verilen cihaz, PS5​ oyunlarını taşınabilir şekilde oynamayı sağlıyor. Cihaz, 8 inçlik Full HD bir ekran ve DualSense benzeri bir kontrolcüden oluşuyor.

PlayStation 5 oyunlarını artık her yerde oynayabileceksiniz: Sony, taşınabilir el konsolunu tanıttı

Sony’nin oyunculara büyük kolaylık sağladığı PlayStation Project Q konsolu, PS Remote Play uyumlu olarak da çalışıyor. Bu sayede PS5 oyun konsolunuzdan oynadığınız oyunu, el konsoluna aktarıp devam edebiliyorsunuz. Buna ek olarak cihaz üzerinde 3.5 mm kulaklık jak girişi, hoparlör ve ses tuşlarının yer aldığını da belirtmekte fayda var.

Temel amacı PS5 deneyimini her yerde kullanmaya imkan sunan Project Q için çıkış tarihi ve fiyat henüz açıklanmadı. Fakat Sony’nin buna ilişkin yakında bir açıklama yapması bekleniyor.

SPİDER-MAN 2 OYNANIŞ VİDEOSU DA PAYLAŞILDI

Yeni taşınabilir konsola ek olarak Sony, merakla beklenen Marvel’s Spider-Man 2’nin oynanış videosunu da paylaştı.

2018’de büyük  beğeni toplayan Marvel's Spider-Man'in devamı niteliğinde gelen bu oyun, etkinlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Oynanış videosunda ilk dikkat çeken şey, oyunun muhteşem görünen grafikleri oldu. Oyun, PlayStation 5'in gücünü sonuna kadar kullanıyor ve New York şehrini gerçekçi bir şekilde canlandırıyor. Örümcek Adam'ın kostümü, hareketleri, ağ atışları ve yüz ifadelerinin de çok iyi tasarlandığını söylemek mümkün, ayrıca atmosferin de etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

Marvel's Spider-Man 2, tanıtım videosuyla bile milyonlarca kullanıcıyı meraklandırdı. Oyunun çıkış tarihine gelirsek, bu konuda net bir bilgi olmamakla beraber 2024 yılında PlayStation 5 için piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: gamingbible
Derleme: Okan Güleş-tgrthaber.com.tr

Kaynak: gamingbible
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...