Tgrt Haber

Popüler model için kötü haber: Xiaomi güncelleme desteğini kesti!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: ShiftDelete.Net
26 Nisan 2023 09:41 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 10:05
Popüler model için kötü haber: Xiaomi güncelleme desteğini kesti!

Teknoloji devi Xiaomi eski modellerine yönelik güncelleme desteğini sonlandırıyor. Şimdi listeye uygun fiyatlı olan ve sıkça tercih edilen popüler bir model daha girdi.

Xiaomi​ yeni akıllı telefonlarını güncellemeye devam ederken bir yandan eski modellere yönelik desteği kesiyor.

Bir cihazın güncelleme desteği kesildiğinde yazılımı "eski" olarak kalıyor. Bu da telefonda bir yazılım hatası tespit edilğinde çok ciddi olmadığı sürece düzeltilmeyeceği anlamına geliyor.

Geçtiğimiz hafta 7 telefonunun güncelleme desteğini kesen Çinli teknoloji devi, listeye bir model daha ekledi. Peki hangi Xiaomi modeli artık MIUI ve Android güncellemeleri almayacak? İşte detaylar.

XIAOMI MI 10 LITE ZOOM İÇİN YOLUN SONU

Xiaomi güncelleme desteğini sonlandırdığı cihazları listelediği EOS isimli sayfasına "Mi 10 Lite Zoom" modelini ekledi. Bu telefon artık MIUI ve Android güncellemelerini almayacak.

Popüler model için kötü haber: Xiaomi güncelleme desteğini kesti!

Tabii güncelleme desteğinin bitmesi bir telefonun hiç kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. WhatsApp veya Instagram gibi popüler uygulamalar hala çalışmaya devam edebilir. Ancak yine de kullanıcıların daha güncel modellere geçmeleri faydalı olacaktır.

Bu arada Xiaomi son olarak şu modellerin güncelleme desteğini de kesmişti:

  • Redmi K40 Pro
  • Redmi K40 Pro+
  • POCO F3
  • POCO F3 GT
  • POCO X3 GT
  • Xiaomi Mi 10S
  • Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Bu akıllı telefonlardan birini kullanıyorsanız artık güncelleme almayacağınızı bilmenizde fayda var.

KULLANICILAR GÜNCELLEME DESTEĞİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR

ShiftDelete.Net'in aktardığına göre; akıllı telefon pazarı bir sirkülasyon içerisinde. Günden güne yeni bir modelin tanıtıldığı sektörde donanım açısından yeni sürümleri çalıştırması pek de mümkün olmayan cihazların yazılım destekleri kesiliyor. Hatta bazı firmalar, özellik ve tasarım itibariyle kaliteli modeller üretse de güncelleme desteği konusunda sınıfta kaldıkları için tercih edilmeyebiliyorlar.

Kaynak: ShiftDelete.Net

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...