Tgrt Haber

Porsche, ilk elektrikli SUV'unu tanıttı: İşte yeni Macan'ın özellikleri

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 17:25 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 17:26
Porsche, ilk elektrikli SUV'unu tanıttı: İşte yeni Macan'ın özellikleri

Porsche, tamamen elektrikli ilk SUV modeli olan yeni Macan'ı tanıttı; 100 kWh bataryasıyla 784 km şehir içi menzil sunan araç, yüksek performans, hızlı şarj özelliği, şık tasarım ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor.

Porsche​, otomobil endüstrisinde önemli bir adım atarak tamamen elektrikli ilk SUV modeli olan yeni Macan'ı tanıttı. Hem yüksek performans hem de şehir içinde uzun menzil sunan bu model, Porsche'nin Premium Elektrik Platformu'nu temel alıyor.

784 KM ŞEHİR İÇİ MENZİL KAPASİTESİ

Yeni Macan, 270 kW'a kadar yüksek hızlı şarj kapasitesine sahip olan 100 kWh kapasiteli bataryasıyla şehir içinde 784 km'ye kadar menzil vaat ediyor. 800 Volt altyapısı ve hızlı şarj özelliği sayesinde, bataryanın yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilmesi sadece 21 dakikayı buluyor. Ayrıca, sürüş sırasında rejenerasyon özelliği ile 240 kW'a kadar enerji geri kazanımı sağlanabiliyor.

Macan 4 ve Macan Turbo olmak üzere iki farklı çift motorlu versiyonla sunulan otomobil, 784 mm uzunluğa, 1.938 mm genişliğe ve 1.622 mm yüksekliğe sahip.

Yeni Macan'ın tasarımı, karakteristik Porsche çizgileriyle birleşen coupe tavan tasarımı ve çerçevesiz kapılarıyla dikkat çekiyor. Artan boyutları, keskin hatları ve geniş jant seçenekleri, dinamik bir görünüm sunuyor. Aktif ve pasif aerodinamik ögeler sayesinde, aracın hava sürtünme katsayısı 0,25'e kadar düşürülmüş, bu da daha uzun menzil ve düşük güç tüketimi sağlamış.

Porsche, ilk elektrikli SUV'unu tanıttı: İşte yeni Macan'ın özellikleri

540 LİTREYE KADAR ÇIKAN ARKA BAGAJ

Yeni Macan, iç hacmi ve kullanım kolaylığıyla da öne çıkıyor. Arka bagaj kapasitesi modele bağlı olarak 540 litreye kadar çıkabiliyor ve ayrıca 84 litrelik 'frunk' adı verilen ikinci bir bagaj bölmesi bulunuyor.

Teknoloji açısından da zenginleşen yeni Macan, 12,6 inç dijital gösterge paneli, 10,9 inç merkezi ekran ve opsiyonel yolcu ekranı ile donatıldı. Ayrıca, artırılmış gerçeklik teknolojisi içeren bir Head-Up Display (HUD) ekranı da sürücü deneyimini zenginleştiriyor.

Porsche, ilk elektrikli SUV'unu tanıttı: İşte yeni Macan'ın özellikleri

Sürüş dinamizmi konusunda da iddialı olan yeni Macan, elektronik kontrollü Porsche Çekiş Yönetimi (ePTM) teknolojisi ve Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi ile donatıldı.

Macan’da ilk kez opsiyonel olarak sunulan arka aks yönlendirme sistemi, 5 derecelik bir dönüş açısına sahip. Bu sistem sayesinde, şehir içi trafikte ve manevra yaparken 11,1 metrelik kompakt bir dönüş çapı sunuyor ve yüksek hızlarda markaya özgü dengeli ve hassas ön aks direksiyonu ile desteklenen olağanüstü bir sürüş stabilitesi sağlıyor

Porsche, ilk elektrikli SUV'unu tanıttı: İşte yeni Macan'ın özellikleri

Porsche AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, yeni Macan'ı "sıra dışı elektrik performansı, yeni sürücü deneyimi ve etkileyici tasarımı ile tamamen yeni bir seviyeye çıkarıyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...