Tgrt Haber

Projeler iptal edildi… Oyun devinden kıyım; yüzlerce çalışanını çıkarıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 10:01 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 10:01
Projeler iptal edildi… Oyun devinden kıyım; yüzlerce çalışanını çıkarıyor

Oyun sektörünün önde gelen isimlerinden Riot Games, mevcut projelerini iptal ederek yeni bir işten çıkarma furyasına başlıyor.

Geçtiğimiz yıl ABD’de teknoloji devlerinin işten çıkarma​ furyası epey konuşulmuştu. Sosyal medya şirketlerinin yanı sıra pek çok otomobil devi de yüzlerce, hatta binlerce çalışanını işten çıkardı. 

Bununla birlikte işten çıkarma furyasına oyun devleri de katılmaya başladı. Son olarak Riot Games​, mevcut projelerini iptal ederek dev bir işten çıkarma yapacağını duyurdu.

RİOT GAMES’TE DEV İŞTEN ÇIKARMA

League of Legends ve Valorant’ın arkasındaki Riot Games, global çapta iş kesintisine gideceğini açıkladı; duyuruya göre dünya genelindeki iş gücünün yaklaşık yüzde 11’ini oluşturan 530 kişinin çıkacağı bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl video oyun endüstrisinde 9.000'den fazla işten çıkarma yaşanmasının ardından Riot Games de bu trende uydu. Şirket, "bizi daha sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için daha az sayıda, yüksek etkili projelere yeniden odaklanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Projeler iptal edildi… Oyun devinden kıyım; yüzlerce çalışanını çıkarıyor

Öte yandan CEO Dylan Jadeja şirket genelinde yayınladığı bir mesajda "Yaptığımız bazı önemli yatırımlar beklediğimiz gibi sonuç vermiyor" derken, Riot'un 2019'da League of Legends evrenini yeni oyunlara ve diğer eğlence biçimlerine yayan 10. yıldönümü genişlemelerine işaret etti. 

Son olarak Riot, League of Legends, Valorant​, Teamfight Tactics ve Wild Rift gibi temel canlı oyunların yanı sıra bu oyunlara bağlı espor ve etkinliklere öncelik verdiğini söylüyor. Benzer şekilde, halen geliştirilmekte olan Project L 2D dövüş oyununun League karakterleriyle "büyük ilerleme kaydettiği" ve Netflix için Arcane dizisinin ikinci sezonunun Kasım ayında çıkma yolunda olduğu aktarılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...