Tgrt Haber

PS5 Pro geliyor: Teknik özellikler belli oldu, performans iki katına çıkacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 10:25 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 10:28
PS5 Pro geliyor: Teknik özellikler belli oldu, performans iki katına çıkacak

Sony’nin bir sonraki oyun konsolu PS5 Pro için teknik detaylar gün yüzüne çıktı. Performans önemli ölçüde artırılacak.

Sony​, gerek oyun gerekse konsol sektöründe oldukça iyi bir konumda. Japon merkezli teknoloji devi son olarak PS5​ ile karşımıza çıkarken, yıllar içerisinde satış rekorları kırmayı da başardı.

Birkaç gün önce açıklanan verilere göre Sony, toplam 40 milyon PS5 satışı gerçekleştirdi. Öyle ki bu, şirketin şu ana kadar en hızlı sattığı konsol olarak da kayıtlara geçti. PS6 için önümüzde uzun yıllar var, ancak gözler şimdiden PS5 Pro’ya çevrildi ve teknik detaylar da geldi.

PS5 PRO TEKNİK ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU

Konsollara ilişkin paylaşımlarıyla tanınan sızıntıcı Zuby_Tech, Twitter hesabından PS5 Slim’in yanı sıra, PS5 Pro hakkında da önemli bilgiler verdi.

2022’de geliştirilmeye başlanan ve halen devam  eden PS5 Pro, Project Trinity kod adına sahip. APU dahili kodunun ise ‘’Viola’’ olduğu açıklandı.

PS5 Pro geliyor: Teknik özellikler belli oldu, performans iki katına çıkacak

Teknik özellik açısından PS5 Pro, Zen 4 ve RDNA 3 teknolojilerini temel alan 30 çalışma grubu işlemcisi (WGP), 60 bilgi işlem birimi (CU) ve 23'ten fazla TFLOP ile donatıldı. Yani Sony, PS5 Pro’nun performansını 10.3 TFLOPs’e yükselterek performansı da ikiye katlıyor.

Son olarak fiyat hakkında da bilgiler veren @Zuby_Tech, PS4’ün 2013’te 399 dolardan ve PS4 Pro’nun da 2016’da aynı fiyattan satışa çıktığını belirterek, PS5 Pro için de benzer bir senaryonun olabileceğini ifade etti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 3 Ağustos 2023 10:02

Bir yıl sonra çıkacağını düşünürsek.. normal bir performans artışı..

Sonraki Haber Yükleniyor...