Tgrt Haber

PS5 sahiplerine müjde: PlayStation'a bulut oyun desteği geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PlayStation Blog
15 Haziran 2023 13:38 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 13:40
PS5 sahiplerine müjde: PlayStation'a bulut oyun desteği geliyor

Sony, PlayStation 5 oyunlarını bulut üzerinden oynamayı sağlayacak yeni sistemi test etmeye başladığını duyurdu.

NVIDIA GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi bulut oyun​ hizmetlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Şimdi Sony​, PlayStation için bulut oyun sistemini test etmeye başladığını duyurdu.

Uygulama hayata geçtiğinde kullanıcılar PlayStation Plus​ kütüphanesindeki oyunlarını ve PS Store'dan indirdiği dijital PS5 oyunlarını doğrudan bulut üzerinden oynayabilecek.

Bunun en büyük avantajı, kullanıcıların depolama alanlarından tasarruf etmesini sağlayacak. PlayStation 5​'te oyun oynamak için, şu anda PS Store'dan indirmek veya oyun diski satın almak gerekiyor. Ancak özellikle büyük oyunlar devasa boyutlara ulaştığından konsolun depolama alanını tüketebiliyor.

Bulut oyun sisteminde ise oyunu cihaza indirmeye gerek yok. Hızlı ve stabil bir internet bağlantısıyla tıpkı Netflix'ten online dizi izler gibi bulut (cloud) akışı aracılığıyla sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor.

SADECE PREMİUM ABONELERİ FAYDALANABİLECEK

Sony Interactive Başkan Yardımcısı Nick Maguire, hizmetten sadece PlayStation 5 sahibi olan ve PlayStation Plus'ın Premium paketine üye olanların faydalanabileceği bilgisini paylaştı. Hizmetin henüz erken aşamalarda olduğu ifade edildi, ancak genel kullanıma ne zaman sunulacağı açıklanmadı.

PS5 sahiplerine müjde: PlayStation'a bulut oyun desteği geliyor

Maguire "Premium üyelerin bulut akışı yoluyla mümkün olduğunca çok oyunun keyfini çıkarabilmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda erken aşamalardayız ve hazır olduğumuzda bir lansman tarihi de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sony Mayıs ayında Project Q isminde, PS5 oyunlarının Wi-Fi bağlantısı üzerinden oynanabildiği bir el tipi oyun cihazı tanıtmıştı. Şirket net bir açıklama yapmasa da, PlayStation için geliştirilen bulut oyun sisteminin Project Q'yu da destekleyeceği tahmin ediliyor.

PS NOW İLE SEKTÖRE GİRMİŞTİ

Esas olarak Sony'nin halihazırda bir bulut oyun sistemi var. Türkiye'de ne yazık ki kullanılamayan PS Now geçtiğimiz yıl PlayStation Plus ile birleştirilmişti ve PS Now'ın bulut oyun özelliği "PS Plus Premium" paketine aktarılmıştı. Ancak bu paket, hizmetin desteklenmediği Türkiye gibi ülkelerde "Deluxe" adıyla hizmet veriyor.

PlayStation'ın yeni bulut oyun hizmetinin Türkiye'de kullanılabilir olup olmayacağı ise bilinmiyor. Sistemin test aşamaları bittiğinde daha fazla detay belli olacak.

Kaynak: PlayStation Blog, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: PlayStation Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...