Tgrt Haber

Qualcomm, yeni nesil Snapdargon G işlemcilerini piyasaya sürdü: Taşınabilir konsollar artık daha güçlü

24 Ağustos 2023 09:45 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 09:48
Qualcomm, yeni nesil Snapdargon G işlemcilerini piyasaya sürdü: Taşınabilir konsollar artık daha güçlü

Çip üreticisi Qualcomm, taşınabilir oyun konsollarına güç verecek yeni işlemcilerini tanıttı. İşte Snapdragon G1, G2 ve G3x Gen 2’nin özellikleri.

Pek çok akıllı cihazın kalbi olan Snapdragon​ işlemciler, her yıl yeni versiyonları ile güncelleniyor. ABD’li çip üreticisi Qualcomm​, son olarak taşınabilir oyun konsolları için geliştirdiği yeni işlemcilerini de tanıttı.

Bir süredir sızıntılarıyla gündeme gelen Snapdragon G1, G2 ve G3x Gen 2 resmi olarak piyasaya sürüldü. Peki neler sunuyor?

YENİ SNAPDRAGON G SERİSİ İŞLEMCİLER RESMİYET KAZANDI

En zorlu oyunları taşınabilir cihazlarda kolaylıkla oynayabilmek için yeni G serisi işlemciler tanıtıldı. İşte işlemcilerin teknik özellikleri:

Qualcomm, yeni nesil Snapdargon G işlemcilerini piyasaya sürdü: Taşınabilir konsollar artık daha güçlü

-Snapdragon G1, ana hedefi yerel olarak veya buluttan oyun akışı sağlamak olan fansız el konsolları için tasarlanmış giriş seviyesi bir model. Qualcomm işlemcisi ile uzun süreli oyun oturumları için gecikmesiz bağlantı ve sağlam pil ömrü vaat ediyor. Snapdragon G1, sekiz Qualcomm Kryo çekirdeği ve Adreno A11 GPU’ya sahip Snapdragon G1 Gen 1 Platformu üzerine inşa edilmiş durumda.
-Snapdragon G2 ise tam özellikli mobil oyun ve bulut akışı için. İşlemci​, sekiz Kryo CPU çekirdeği ve Adreno A21 grafikleriyle birinci sınıf mobil ve bulut oyunları için daha gelişmiş Snapdragon G2 Gen 2 Platformunu temel alıyor. Snapdragon G2, Snapdragon X62 modem aracılığıyla 5G desteğine de sahip.
-Snapdragon G3 en iyi özellikleri ve performans seviyelerini isteyen meraklıları hedefleyen amiral gemisi model. Snapdragon G3x Gen 2 platformu (sekiz Kryo çekirdeği ve Adreno A32 GPU) üzerine inşa edilen Snapdragon G3, önceki modelle karşılaştırıldığında %30’dan daha hızlı CPU ve iki kat daha hızlı GPU sunuyor. Diğer özellikler arasında 5G desteği (6 altı ve mmWave), donanımla hızlandırılmış ışın izleme, oyun süper çözünürlüğü, düşük gecikmeli Bluetooth ve Wi-Fi 7 yer alıyor.

Kaynak: XDA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...