Tgrt Haber

Reddit için yıllardır beklenen ‘yerleşik çeviri’ desteği nihayet geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reddit
10 Eylül 2023 11:44 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 11:47
Reddit için yıllardır beklenen ‘yerleşik çeviri’ desteği nihayet geldi

İnternetin en popüler platformlarından Reddit için yıllardır beklenen destek nihayet geldi. Yerleşik çeviri desteği ile kullanıcı deneyimi önemli ölçüde geliştirildi.

İnternet aleminin en eski platformlarından Reddit​, uzun yıllardır beklenen desteğe kavuştu. Halihazırda yeni tasarımıyla revize edilen platformun, yerleşik çeviri sorunu da ortadan kalktı. Kısa süre önce Reddit için yerleşik çeviri desteği geldi.

Reddit için çeviri özelliği aslında platformun en büyük eksikliklerinden biriydi. Zira küresel çapta kullanılan Reddit, farklı dillerde postlar paylaşıldığında zaman zaman kullanıcılara zorluk çıkarabiliyordu. Neyse ki çeviri desteği ile bu sorun çözüldü.  Yine de başlangıçta tüm dillerin desteklenmediğini belirtmekte fayda var.

REDDİT, ÇEVİRİ DESTEĞİNE KAVUŞTU

Yerleşik çeviri, Reddit'in küresel erişimini ve kapsayıcılığını artırması açısından önemli bir adım. Bu özellik, farklı dilleri konuşan kullanıcıların birbirleriyle daha kolay iletişim kurmasını ve daha geniş bir içerik yelpazesine erişmesini de mümkün kılıyor.

Reddit için yıllardır beklenen ‘yerleşik çeviri’ desteği nihayet geldi

Reddit tarafından yapılan duyuruda çeviri desteğinin şu an için; İngilizce​, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Portekizce, İtalyanca, Hollandaca ve İsveççe dillerini kapsadığı bilgisine yer verildi.

Önümüzdeki günlerde daha fazla dil desteği de gelecek. Ayrıca Bu özelliğin hem iOS hem Android hem de web tarafında çalıştığı (Burada hesap çıkışı yapmak gerekiyor) aktarılırken, yakında giriş yapılan içerikteki tüm içeriğin çevrileceği de söyleniyor. Yani sistem üzerindeki çalışmalar devam etmekte.

Kaynak: reddit
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...